U15-ös ob-érmek

2020.10.09. 20:36

Dobogón a Haladás VSE súlyemelői

Arany-, ezüst- és bronzérem is jutott a Haladás VSE súlyemelőinek a serdülő és ifjúsági országos bajnokságon.

Horváth Erika

A Haladás emelői. Balról: Szabó Gergő, Darabos Sára, Ligeti Ferenc edző, Darabos Jázmin, Hegedűs Milán

Fotó: HVSE

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kisváros, Abaújszántó volt a házigazdája az U15-ös serdülő és U17-es ifjúsági korosztály országos bajnokságának. Összesen kilencvenen indultak – a szigorú egészségügyi-biztonsági szabályokat betartva. A Haladás VSE négy serdülő versenyzővel nevezett az ob-ra – mind a négyük nyakába került érem.

A Haladás emelői. Balról: Szabó Gergő, Darabos Sára, Ligeti Ferenc edző, Darabos Jázmin, Hegedűs Milán
Fotó: HVSE

A lányoknál a 15 éves Darabos Sára 114 (50, 64) kilogrammos teljesítménnyel érdemelte ki az aranyérmet a 67 kg-os súlycsoportban. Húga, a még csak 13 esztendős Darabos Jázmin a 71-kg-ban lett ezüstérmes 98 (43, 55) kg-os összeredménnyel. A fiúknál két bronzot szereztek a HVSE-sek. A 67 kilós súlycsoportban a 15 éves Szabó Gergő 143 (63, 80) kg-mal egyéni csúcsot teljesített. A 96 kg-ban versenyző 14 éves Hegedűs Mihály 155 (65, 90) kg-mal lett harmadik. A fiatalok edzője Ligeti Ferenc.

Legközelebb, október 17-én a masters korosztály, a 35 éven felüliek országos bajnokságát rendezik a BKV Előre otthonában.

Az idén otthont adhat még egy nagyobb szabású versenynek a Rohonci úti sportkomplexum is. Mint arról Márkus Erzsébet, a HVSE súlyemelő-szakosztályának vezetője, a Vas megyei szövetség főtitkára beszámolt, a júniusi sikeres lebonyolítás után november 7-én az őszi nyugati tini ob-t is ők rendezhetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában