avus

2020.11.22. 22:30

Huszonöt vasi gól

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 8. fordulójában az AVUS 25 gólt dobott a Neptunnak.

Pum András

20201010 Szombathely OB1/B vízilabda mérkőzés, AVUS-VIWA II. kerület Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe Képen: #8 Csányi Erik Richárd

Fotó: Cseh Gábor

Neptun–AVUS 9-25 (5-5, 1-7, 0-8, 3-5). – Budapest, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Sikter, Duray.

Neptun: Jancsecz – dr. Helembai 3, Garádi 5, Sármezei, Molnár 1, Ábel, Földesi. Csere: Dobricza, Jánosi, Dékány. Edző: Csatári Zoltán.

AVUS: Kovács B. – Hajmási 1, Szőke 3, Csányi 6, Sági 3, Landherr 5, Kurucz 3. Csere: Fatalin, Horváth D., Baranyai, Makrai 1, Polgár 1, Fenyvesi, Szabó B. 2. Edző: Gortva

Zoltán.

A szombathelyiek úgy kezdték a mérkőzést, ahogy egy esélyesnek kell a sereghajtó ellen: emberelőnyből és akcióból szerezett gólokkal két perc után 2-0-ra vezettek. Majd Landherr találatával már hárommal mentek. Aztán kicsit elkezdtek könnyelműsködni, különösen védekezésben vették lazábbra a figurát. A hazaiak pedig vérszemet kaptak, bátrabbá váltak támadásban. Potyogtak, felváltva estek a gólok, és az első negyed végén némi meglepetésre 5-5-öt mutatott az eredményjelző tábla. A második negyedben aztán állva hagyta fővárosi ellenfelét az AVUS: Gortva Zoltán együttese lendületesen játszott, zsinórban hét gólt dobott, így a nagyszünetre gyakorlatilag el is dőlt a meccs: 12-6-re vezettek ekkor a szombathelyiek. Csányi és Lanhderr vitte a prímet az aligátoroknál. A harmadik negyedben a támadásban kiválóan játszó és védekezésben hasonlóan jól teljesítő szombathelyiek gólt sem kaptak. Az AVUS 8-0-ra nyerte ezt a negyedet, 20-6 volt ekkor az állás. Az utolsó negyedet amolyan kötelező feladatként lejátszották még a csapatok, a vasiak végül alaposan megszórták ellenfelüket, 25-9-re nyertek. Az AVUS az első negyedet leszámítva érvényesítette a papírformát.

Gortva Zoltán: – Örülök a nagy különbségű győzelemnek, viszont bosszant a sok kapott gól, ami nem dicséri a védekezésünket. Próbáljuk ezeket a következő meccsekre kijavítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában