Mesterfokú bajnokság

2020.11.17. 18:31

Kis tornászlány nagy ezüstje

A Delfin SI SE 13 esztendős tornásza, Maráczi Fruzsina ezüstérmet szerzett a mesterfokú bajnokságon.

Horváth Erika

Maráczi Fruzsina az ezüstéremmel

Fotó: Delfin SI SE

A győri, háromnapos verseny keretében rendezték meg a szuper csapatbajnokságot és a mesterfokú bajnokságot is. A koronavírus-helyzet és más okok miatt elég sok volt a hiányzó. A szombathelyi Delfin SI SE ki tudott állni a versenyre, de csak tartalékosan. Hiányzott a térdműtét után lábadozó, ugráson Európa-bajnok Dévai Boglárka, de Horváth Emma sem tudott a csapat rendelkezésére állni, mivel a verseny előtti egyik edzésen térdsérülést szenvedett. A csonka, háromfős szombathelyi együttes – Tömböl Boglárka, Borbás Maja, Maráczi Fruzsina összeállításban – 131,30 ponttal a negyedik helyet tudta megszerezni a válogatottakat is felvonultató Dunaferr (152,90), MTK (143,20) és Postás (142,80) mögött.

Az első versenynapon dőlt el, hogy ki lesz az a 12 versenyző, aki a mesterfokú bajnokság összetett döntőjében szerepelhet, és ekkor alakult ki a szerenkénti döntők hat-hat fős mezőnye is. Vizer Erzsébet és Rácz Gábor tanítványai közül a 13 éves Maráczi Fruzsina nagyon elszántan, jól tornászott, kellemes meglepetésre hetedikként kvalifikálta magát az összetett döntőbe, harmadikként pedig az ugrás fináléjába – ő volt a verseny legfiatalabb finalistája. Másnap sajnos nem tudta megőrizni a hetedik pozíciót, éppen a nagy kedvencben, az ugrásban rontott – 44,10 ponttal a tizedik helyet szerezte meg élete első mesterfokú döntőjében. A zárónapon viszont ismét sikerült hibátlanul teljesítenie, Bácskay Csenge (13,40) mögött a felnőtt válogatott Schermann Biankát is megelőzve 12,725 ponttal kiérdemelte az ugrás ezüstérmét.

Maráczi Fruzsina az ezüstéremmel Fotó: Delfin SI SE

– Fruzsi egy héttel korábban nem jutott az ifjúsági ob-n döntőbe. Most azonban nagyszerűen helytállt – értékelt Vizer Erzsébet. – Le a kalappal előtte, hiszen ezúttal nem volt idősebb klubtársa, sajnos nagy példaképe, Dévai Bogi sem mellette, aki segíthette volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában