Női kosárlabda

2020.11.29. 19:35

Nagyot játszott, nyert a SZoESE

Folytatta remek sorozatát, hatodik bajnokiját is megnyerte a Szombathelyi Egyetemi SE amatőr NB I-es női kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Egyetemi SE–Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia 97-77 (15-18, 32-22, 28-17, 22-20). – Szombathely, egyetemi csarnok, zárt kapuk mögött, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Kaposi, Tóth.

SZoESE: KOVÁCS G. 33/21, PREISINGER 22/12, SZABÓ-HAKLITS 16/9, BALOGH V. 12, PLÓZER 11. Csere: Sándor –, Koltay 3/3, Dervalics –, Mezősi –. Edző: Szabó László.

A hazaiaktól a bokasérüléssel bajlódó Püspöki Lotti személyében egy kulcsember hiányzott. Jobban kezdett a vendég, remekül alkalmazta a zónavédekezést, amivel meglepte az esélyesebb házigazdát. Szombathelyi oldalon nem igazán működött a támadójáték, nem sikerültek a távoli dobások.

 

A második negyedben azonban feljavult a SZoESE teljesítménye, erős tempót diktált, gyorsan átvette a vezetést (14. perc: 24-26). Öt triplát is jegyeztek ebben a játékrészben a szombathelyiek. A félidőben 47-40-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző – a budapesti együttes még valamelyest tartotta a lépést, de ekkor már érezhetően a SZoESE dikálta a tempót.

A nagyszünetről nagy lendülettel és extra támadójátékkal, parádés dobóformával tért vissza a pályára a SZoESE. Így annak ellenére is tovább nőtt a különbség a csapatok között, hogy védekezésben olykor azért hibáztak a hazaiak. A harmadik negyed végére el is dőlt a mérkőzés sorsa (30. perc: 75-57).

Az utolsó negyedben szervezetten, higgadtan kosárlabdázott a SZoESE, rutinos csapat módjára tartotta a 20 pont körüli előnyét. Szombathelyi oldalon mindenki lehetőséget kapott a bizonyításra – és mindenki élt is vele. A SZoESE biztosan érvényesítette a papírformát, hatodik bajnokiját is megnyerte, listavezetőként várja a folytatást.

Szabó László: – A lányok nagyon jól oldották meg egyik fontos játékosunk pótlását – csapatként arattunk fontos győzelmet. Örülök az eredménynek és a mutatott játéknak. Megpróbáljuk minél tovább nyújtani szép veretlenségi sorozatunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában