Kosárlabda

2020.12.19. 20:31

A visszavágón is botlott a Körmend

Tíz napon belül másodszor is nyert a Szeged az Egis Körmend kosárcsapata ellen. A Tisza-parti alakulat rendre visszaverte a vasiak rohamait, és szinte végig vezetve otthon tartotta a győzelmet.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

A Szeged együtteséből hiányzott Keller Iván, aki a körmendi találkozón alaposan megkeserítette a piros-feketék dolgát, hiszen tizenegy triplakísérletéből nyolc beesett.

De ez nem zavarta különösebben a Szegedet a visszavágón sem, Govens nyitott egy hárompontossal, majd Brown is betalált, igaz közelebbről. Az Egis Körmendél Mócsán szerezte az első pontokat, büntetőkből. A negyed elején Taylor adott tartást a vendégeknek, de társak tudtak segíteni. Könnyelműen vette védekezését a piros-fekete alakulat, Dickey simán zsákolhatott, a körmendi védők szabad utat engedtek. A negyed közepére hat ponttal megugrott a Szedeák, ebben nagy szerepe volt Brownnak (16-10). Be-betalált a Körmend is, és egy pontra zárkózni is tudott. De az öröm másodpercekig tarthatott csupán, mert Govens triplája után újabb jó sorozatot kezdett a Szeged. A vasi együttes labdaeladásokkal és szellős védekezésével segítette ellenfelét, a házigazda könnyű kosarasakkal menetelt előre. Az etap hajrájára tízpontos előnyhöz jutott a Szedeák. Erre még két pontot tett a hazai együttes, így kezdhette a második negyedet (29-17).

Továbbra is pontatlanul játszott a vendég, míg Ferencz be nem talált távolról. Durázi is elkapta a fonalat, kezdett feljönni a Körmend. Thames kedvét is meghozta egy hibátlan tripla, már csak öt pont volt a Szeged előnye. A nagyszünethez közeledve azonban megint haloványabban teljesített a piros-fekete alakulat. Williams vállat el több dobást, eredménytelenül. Kerpel-Fronius Balázs és Govens viszont felélesztette a Szegedet, így a félidőre megnyugtató volt a pontállás a házigazda szempontjából (48-35).

Kapkodva kezdett mindkét fél a szünet után. A Körmend volt egy hajszálnyival összeszedettebb, ültek a triplák is Ferencz és Thames jóvoltából. Két pontra zárkózni tudott a vendég. A Szedeák közel öt percig nem szerzett kosarat, végül Brown kezdte meg a pontgyártást, és csatlakoztak a többiek is. Mócsán lépett elő pontszerzésben a Körmendél, így újra csak három pont volt a differencia (58-55). Az utolsó negyedre még egy ponttal beljebb került a vendégcsapat (60-58).

Egyenlített a Körmend, majd a vezetést is átvette. De Dickey-t nem igazán tudta tartani a vasi csapat, így megint magához ragadta a kezdeményezést a Szeged. Kerpel-Fronius Balázs ugrasztotta meg ismét a házigazdát (72-66). A piros-feketék megint lejtmenetben voltak, elképesztő hibákat vétettek. Hibába zsákolt Taylor, miközben Brown bevarrt egy hármast. Thames is pontosan célzott, a Körmend szerencséjére. A kis Takács próbálta fárasztani a sokat látott és tapasztalt Govenset, de nem fogyott el a szufla a szegediből. Ráadásul Brown továbbra is jó formát mutatott. Kerpel-Fronius Balázs döntötte el végülis a meccset egy újabb triplával (83-75). Thames még próbálkozott, de ez már nem segített a Körmenden. Nem tudtak visszavágni a piros-feketék a szegedieknek, akik ezúttal is teljesen megérdemelten nyerték meg a találkozót.

JEGYZŐKÖNYV

Naturtex-SZTE-Szedeák – Egis Körmend 88–81 (29–17, 19–18, 12–23, 28–23)

Szeged, NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés 14. forduló (zártkapus) Vezette: Kapitány G., Benczur T., Minár L.

SZEGED: GOVENS 23/9, Kerpel-Fronius G. 3, BROWN 27/6, Dzeletovic 6, DICKEY 14. Csere: Olasz-, Kerpel-Fronius B. 15/9, Mayer-, Balogh. Vezetőedző: Srecko Seculovic

KÖRMEND: THAMES 23/9, Németh -, Mócsán 16, Williams -, TAYLOR 17. Csere: Takács 2, Ferencz 12/6, Tóth 2, Mosely -, Durázi 9/3 Vezetőedző: Ziga Mravljak

Az eredmény alakulása. 3. perc: 5-4. 8. perc: 20-16. 12. perc: 31-17. 17. perc 35-30. 24. perc: 48-43. 26. perc: 56-48. 33. perc: 64-64. 37. perc: 75-70.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában