Sérülés

2020.12.20. 19:03

Ligeti Dániel nem indult a világkupán

Kisebb sérülése miatt nem kockáztatott, így nem indult az év utolsó versenyén, az egyéni világkupán a Haladás VSE Eb-ezüst- és -bronzérmes birkózója, Ligeti Dániel.

Horváth Erika

Fotó: Nemzeti Sport

Világbajnokságot akart rendezni a nemzetközi szövetség (UWW), de több nagy birkózónemzet visszalépése miatt egyéni világkupává minősítették vissza a belgrádi versenyt. Mivel minden súlycsoportban országonként csak egy birkózó indulhatott, akár világversenynek is nevezhetjük. Hosszú-hosszú évek óta nem volt arra példa, hogy Haladás-versenyző ne lépjen szőnyegre egy felnőttvilágversenyen. Most viszont így esett.

Ifj. Veréb Istvánt a szövetség tiltotta el a válogatottbeli szerepléstől, a nehézsúlyú Ligeti Dániel az utolsó pillanatig készült, aztán mégsem utazott el Belgrádba.

– Idén már másodszor sérült meg a combhajlítóm. Hétfőn még úgy hittem, hogy el tudok indulni, a Sportkórházban kértem segítséget fájdalommentesítésre. De miután Dobos József főorvos úgy látta, hogy van egy kis izomszakadás is, úgy gondoltuk, jobb, ha nem kockáztatjuk, hogy rásérüljek és utána kiessen mondjuk egy hónap a munkából – mondta a 31 esztendős birkózó.

– Persze, jó lett volna versenyezni végre, de hát a fő cél a tokiói olimpia. Februárban Eb-lesz, márciusban, illetve áprilisban olimpiai kvalifikációs verseny. Még négy kiadó kvóta van a 125 kilós súlycsoportban. A legjobb formámban lenne esélyem, persze ugyanezt gondolja magáról még tucatnyi rivális, aki a tavalyelőtti vb-n nem tudott kvalifikációt szerezni. Dolgozni, készülni kell, sérülés- és betegségmentesen. Még van időnk. Csak ezen a sok bajt hozó 2020-as éven lépjünk már végre túl – mintha meg sem történt volna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában