Már biztos, hogy a zöld-fehérek a rájátszást érő első két hely valamelyikén végeznek

2021.01.19. 20:37

A Palotát is legyőzte a Haladás

A legnagyobb rivális, a Palota elleni rangadón is megőrizte veretlenségét a Haladás VSE NB II-es röplabdacsapata – már biztos, hogy résztvevője lehet a rájátszásnak.

Horváth Erika

Haladás-Palota nb2 röplabda bajnoki mérkőzés, 20210116, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás öröm, Kiss Dorka (15), Szendrõdi Rebeka (7)

Fotó: Unger Tamás

Haladás VSE–Palota VSN Kft. 3:1 (14, -23, 23, 21). – Szombathely, zárt kapuk mögött, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Sántosi, Hegedüs.

Haladás: Csóka, Zoltán, Varga Á., Blázsovics, Szendrődi, Sajben. Csere: Kiss D. (liberó), Horváth B., Héjj. Edző: dr. Mucsi Péter.

A két legfelsőbb osztály U21-es csapatainak kiválása után öt együttes maradt az NB II nyugati régiójának B csoportjában. Az alapszakaszból az első és második helyezett kerülhet majd a rájátszásba, ahol az NB I-be jutásért folytatódik a küzdelem. A B cso­port két veretlenje találkozott szombaton – a tabellát öt győze­lemmel vezető Haladás a két győztes meccs után lévő, NB I-be jutást célul kitűző Palotát fogadta.

Szoros küzdelemmel indult a mérkőzés, aztán hatpontos előnyt szereztek a hazaiak – úgy tűnt, jobban játékban vannak, mint a jó felépítésű, magassági fölényben lévő rákospalotaiak. Könnyen nyer­ték az első játszmát az egyre magabiztosabb szombathelyiek (25-14). A folytatás azonban már végig nagyon ki­élezett csatát hozott, mindkét csapatnak volt számos nagyszerű megoldása, de hibája is. A második szettben a végjátékban pontosabban, erőteljesebben támadó Palota felé billent a mérleg nyelve (23-25), a harmadikban és a negyedikben viszont ismét a jobban védekező és jó ütőteljesítményeket is felvonultató Haladás akarata érvényesült (25-23, 25-21). Sajnos a mérkőzés finisében Szendrődi Rebeka egy rossz talajfogás miatt súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett.

Fontos rangadót nyertek a zöld-fehérek, akiknek még két mérkőzésük van hátra az alapszakaszból: a Palota és a másik nagy rivális, a Tatabánya el­leni idegenbeli visszavágó. Az már biztos azonban, hogy a Haladás ott lesz a rájátszásban, mert másodiknál rosszabb helyen már nem végezhet a csoport­ban.

Kiemelt képünkön: Jogos az öröm, jól koncentráltak, remekül teljesítettek a Palota ellen is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában