UEFA Youth Elit A Diploma

2021.01.14. 19:33

Sikeres vizsgát tett az Illés Akadémia U19-es csapatának vezetőedzője

Az Illés Akadémia U19-es csapatának vezetőedzője, Horváth Rudolf megszerezte az UEFA Youth Elit A Diplomát.

Pum András

Fotó: illesakademia.hu

Az Illés Akadémia korosztályainál dolgozó szakemberek – köztük korábbi NB I.-es és válogatott labdarúgók – folyamatosan képzik magukat. A teljesség igénye nélkül a 2020-as évben Tálosi Szabina C-, Biegner Dániel és Varga Roland B-licenszes tanfolyamot fejezett be sikeresen. Az edzői életpálya szintjei közül a második legmagasabb nívójú az UEFA Elit Youth A – ezt a tanfolyamot végezte el Horváth Rudolf, az Illés Akadémia U19-es csapatának vezetőedzője.

Az U19-ese edzője, Horváth Rudolf Fotó: illesakademia.hu

– Eredetileg egy év alatt zajlott le volna le az MLSZ égisze alatt az UEFA Youth Elit „A” Diplomát adó tanfolyam, ám a koronavírus-járvány miatt nálunk is volt némi csúszás – mondta Horváth Rudolf. – Emiatt lényégében 15-16 hónap alatt tettük le az összes vizsgát. Én 2010-ben már megszereztem az A-licencet, ám ez most speciálisan az utánpótlásról szólt. Amúgy már az MLSZ berkein belül elvégeztem olyan képzéseket, melyek a munkámat segíthetik, így például erőnléti edzőnek és sportmenedzsernek is mondhatom magamat. Most a legnagyobb álmom a Pro-licenc begyűjtése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában