Kikaptak női röplabdacsapataink

2021.02.09. 19:37

A vereség ellenére a HVSE és a SZoESE is a felsőházi rájátszásba jutott

Mindkét szombat­helyi NB II-es női röplabda­csapat kikapott a hétvégi bajnokiján.

Horváth Erika

Haladás-Palota nb2 röplabda bajnoki mérkőzés, 20210116, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás Sajben Lara (13), Zoltán Anna

Fotó: Unger Tamás

Delta RSE–Szombathelyi Egyetemi SE 3:0 (21, 17, 18). – Érd, zárt kapuk mögött, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Ladányi, Szabó A.

SzoESE: GULKAI, Szalai Cs., NÉMETH ZS., Lakatos, KISS L., Kóbor. Csere: Nagy J. (liberó), Németh P., Petrényi. Edző: Bodzer Attila.

Egy győzelem szinte biztosan a felsőházi rájátszást jelentette volna a SZoESE csapata számára. Az érdi sikerre azonban nagyban csökkentek az esélyei a szombathelyieknek, miután elérte csapatukat a betegséghullám. Öten dőltek ki a sorból: Halmosi Noémi, Bozzai Enikő, Börzsönyi Szonja, Lajos Rebeka és Czillinger Hanna. Ennek ellenére minden játszmát jól kezdett a SZoESE, de a szettek közepétől egyre több probléma akadt a nyitásfogadással. Ezt, és hogy a hálónál sem sikerült mindig ponterősnek lenni, kihasználták a hazaiak. A vereség ellenére becsúszott a felsőházi rájátszásba a SZoESE, mivel aztán a Győr játék nélkül 3:0-s győzelmet könyvelhetett el a rivális Érd ellen. Az érdieknél több koronavírusteszt is pozitív lett és nem játszhatnak.

Palota VSN Kft.–Haladás VSE 3:0 (23, 23, 20). – Budapest, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Mezőffy, Péterfy.

Haladás: Csóka, Zoltán, Varga Á., Blázsovics, Héjj, Németh B. Csere: Kiss D. (liberó), Sajben, Takács B. Edző: dr. Mucsi Péter.

A nyugati B csoportban már eldőlt, hogy a Palota és a Haladás jut a felsőházi rájátszásba, ennek a találkozónak már nem volt valódi tétje. A szombathelyi, 3:1-es hazai győzelemmel záruló mérkőzés óta a Palota szerkezete tovább magasodott. Mindhárom játszma hasonló forgatókönyv szerint zajlott. Kiélezett csatában együtt haladt a két csapat egészen a végjátékig, ott viszont a szombathelyiek hibáztak többet. A Haladás csapatában egy év után újra pályára lépett Takács Bernadett, aki a vállfájdalmai miatt vált ki az akkor még extraligás együttesből.

Kiemelt képünkön: Sajben Lara (13) és Zoltán Anna igyekszik sáncolni Thuránszky Alíz ütését

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában