Április végén kezdenének

2021.02.14. 19:26

Amerikai futball: elkészült a csoportbeosztás, alakul a menetrend

A Magyar Amerikai Futball Szövetség elkészítette a 2021-es bajnokság csoportbeosztását – ott van a mezőnyben az NBA-Crushers divízió I-es csapata is.

Tóth Gábor

Szombathely Crushers Amerikai Football Egyesület- Wolwers mérkőzés Szombathely, 20201024, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás Trevin Howard

Forrás: VN

Fotó: Unger Tamás

A tavalyi összevont, közös bajnokság után idén már ismét három csoportban írják ki a pontvadászatot (profi-félprofi HFL liga, divízió I., divízió II.). A két bajnoki cím után a tavalyi szezont ezüstéremmel záró NBA Crushers ismét a divízió I. nyugati csoportjában kapott helyet – a Budapest Cowbells II., a Budapest Titans és a VSD Rangers társaságában. A B csoportot a Dabas Sparks, DEAC Gladiators, az Eger Heroes és a Miskolc American Futball Team alkotja. A versenykiírás szerint minden csapatra öt mérkőzés vár: csoporton belül mindenki játszik mindenkivel, valamint a másik csoportból is meg kell küzdeni két ellenféllel. A csoportmeccsek után az elődöntőkben a nyugati első helyezett fogadja a keleti másodikat, a keleti első pedig a nyugati másodikat. Az elődöntő győztesei a Pannon Bowlon döntenek a bajnoki cím sorsáról. Érdekesség, hogy a szombathelyi klub ezúttal nem indítja el a második számú csapatát a divízió II-es kiírásban. – A bajnokság a tervek szerint április végén kezdődik – árulta el Májer László, az NBA Crushers divízió I-es amerikaifutball-csapatának elnöke, játékosa. – Az edzéseket még nem tudtuk elkezdeni: terembe a vírushelyzet miatt nem tudunk bemenni, a szabadban pedig nagyon hideg van – de a reményeink szerint hamarosan munkába állhatunk. A keretünkben történt változás, ugyanis légiós nélkül futunk neki a 2021-es szezonnak. Vagyis két amerikai játékosunk, Billy Hatten és Trevin Howard két év után távozik tőlünk – mindketten igazán minőségi játékosok voltak, barátsággal váltunk el egymástól. E döntésnek anyagi okai is vannak, de most elsősorban egy képzett edzőt szeretnénk találni, akitől tudnánk tanulni, akinek a segítségével fejlődhetünk – hosszú távon ez a megoldás kifizetődőbb lenne. A célokról még korai beszélni, de mi minden mérkőzésen a győzelemért lépünk pályára. A második számú csapatunkat azért nem indítottuk el, mert a jelenlegi egészségügyi helyzetben napról napra változhat a keret létszáma, összetétele, vagyis elővigyázatosságból döntöttünk így – ráadásul az elmúlt időszakban a toborzóink, nyilvános edzéseink is elmaradtak. Várjuk már az edzéseket, a meccseket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában