bravúros győzelem

2021.02.03. 22:47

Futsal: Eb-selejtezőt nyert Fehéroroszország ellen a magyar válogatott

A futsal Európa-­bajnokság selejtezősorozatának második fordulójában a magyar válogatott bravúros győzelmet ért el a komoly erőt képviselő ­Fehéroroszország ellen.

Tóth Gábor

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: VN/MLSZ

A magyar válogatottba öt Haladás-játékos – Alasztics Marcell, Hajmási Milán, Dávid Richárd, Dróth Zoltán, Vas Ádám – kapott behívót.

Magyarország–Fehéroroszország 2-1 (1-0). – Budapest, Vasas Sportcsarnok, zárt kapuk mögött, futsal Európa-bajnoki selejtező mérkőzés, vezette: Pesko (szlovák), Behancin (szlovák), Szilágyi (magyar), Zimonyi (magyar).

Magyarország: Alasztics – Komáromi, Vas, Dróth, Hajmási. Csere: Mezei (kapus), Dávid, Horváth N., Horváth S., Nagy I., Tatai, Rábl, Pál, Szabó P.. Szövetségi kapitány: Turzó József.

Gólszerzők: Rábl (5.), Pál (30.), ill. Silivonchik (27.).

Erős tempóban kezdtek a csapatok, felvállalták a nyílt játékot. A nagy rohanásban a magyarok szereztek vezetést: Alasztics szemfüles kidobásából Rábl került helyzetbe, megverte az emberét és okosan helyezett a kapuba. A percek múlásával aztán átvette az irányítást az esélyesebb fehérorosz válogatott. A magyarok letámadással igyekeztek zavart okozni az ellenfél soraiban, ha pedig kellett, önfeláldozóan védekeztek. Használt a hazai időkérés, kiegyenlített mérkőzést szakított meg a ­szünet.

Fordulás után nagyon bekezdett a fehérorosz válogatott. Aztán rendezte sorait, elsősorban a védekezését a magyar csapat. A szorításból azonban nemigen sikerült kiszabadulni. A magyar támadások kimerültek néhány kontrában, pontrúgásban. A fehérorosz nyomás góllá is érett, a 27. percben egy szépen kijátszott akcióból egyenlített a vendég. Ám egy kontra végén gyorsan válaszolt a hazai gárda: Dróth remek passzát Pál bombázta a kapuba. A folytatásban parázs csatát vívtak a felek, végül a roppant motivált magyar együttes megőrizte előnyét – így bravúros győzelemmel folytatta az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

Kiemelt képünkön: A Haladás VSE válogatott játékosai a szakmai stáb tagjaival

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában