Nehéz kupacsata

2021.03.25. 17:47

Futsal: Nyírgyulaj–HVSE-negyeddöntő

A futsal-magyarkupa negyeddöntőjének első felvonásán a Haladás a megtáltosodott Nyírgyulaj vendégeként lép pályára csütörtökön 18 órakor.

Tóth Gábor

Fotó: Szendi Péter

Néhány héttel ezelőtt a papírforma sima szombathelyi győzelmet ígért volna, hiszen a Haladás megnyerte az alapszakaszt, a Nyírgyulaj pedig a rangsor végén zárt – a Haladás idegenben ikszelt (2-2) soros ellenfelével, hazai pályán pedig simán verte (5-2). Azóta viszont nagyon belelendült a Nyírgyulaj, az alsóházi rájátszásban eddig mindhárom összecsapását megnyerte, a Ferencvárosnál, a Dunaújvárosnál, valamint az Aramisnál is jobbnak bizonyult, már az alsóházi tabella élén áll. Egy jó formában lévő, megerősödött, veszélyes Nyírgyulaj fogadja a Haladást.

– Az biztos, hogy nehéz mérkőzés vár ránk – jelezte Calvo Rodriguez Juan Ramon, a Haladás VSE NB I.-es futsalcsapatának edzője. – A Nyírgyulaj nagyon megerősödött a téli átigazolási időszakban, igazolt például két minőségi brazil légióst – egy teljesen új, sokkal erősebb csapat formálódik. Riválisunknak van öt kiváló futballistája, valamint további három olyan, akiket nyugodtan pályára küldhet. Ellenfelünk jelenlegi állapotában mindenkire veszélyes, ráadásul felszabadultan léphet pályára – és hát nekünk nem kedvez a pálya „lassú” borítása. Kupameccset játszunk, amelynek lesz visszavágója is. Vagyis türelmesen, okosan kell futballoznunk, olyan eredményt kell elérnünk, hogy a hazai visszavágón nyugodtabban léphessünk pályára. Tiszteljük ellenfelünket, de alaposan felkészültünk, nekünk is jó csapatunk van, mi is jó formában vagyunk – nem kell félnünk. A sérült Darrieer kivételével mindenkire számíthatok.

A Haladás nem bíz semmit a véletlenre, már csütörtökön útra kelt – hogy letudja a közel ötórás, nagyjából 500 km-es távolságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában