Labdarúgás

2021.03.25. 07:00

Magyar–lengyel vb-selejtező

A magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtezősorozat első fordulójában, csütörtökön 20.45-kor a komoly erőt képviselő Lengyelországot fogadja a Puskás Arénában (M4 Sport).

Tóth Gábor

Fotó: VN/MLSZ

Parádésan sikerült őszt tudhat maga mögött a magyar labdarúgó-válogatott. A legfontosabb, hogy a Marco Rossi szövetségi kapitány által vezérelt nemzeti csapat sikerrel vette az Európa-bajnoki pótselejtezőket, kvalifikálta magát a részben hazai rendezésű kontinenstornára. És itt még nem volt vége a sikereknek, ugyanis a válogatott általános meglepetésre megnyerte csoportját a Nemzetek Ligájában (Oroszországot, Szerbiát és Törökországot is maga mögé utasítva!), feljutott a szűk elitbe, az A-ligába.

Az biztos, hogy mozgalmas 2022-es esztendő vár a nemzeti csapatra, hiszen idén Európa-bajnokságot, valamint világbajnoki selejtezőket is rendeznek – utóbbi sorozat kezdődik meg a lengyelek elleni mérkőzéssel. A világbajnoki selejtezősorozatban Magyarország egyébként az I. csoportba került Anglia, a már említett Lengyelország, valamint Albánia, Andorra és San Marino társaságában. A csoport első helyezettje kijut a katari vb-re, a második a pótselejtezőben lesz érdekelt – adott esetben a magyar válogatottnak a harmadik hely is érhet pótselejtezős lehetőséget.

A csoportban egyértelműen Anglia számít a favoritnak. Általános vélekedés szerint a második helyre a magyarok és a lengyelek hasonló eséllyel pályáznak. De ez a megállapítás inkább a Rossi-csapat utóbbi időben elért sikereinek köszönhető, mert a lengyelek kerete jóval erősebb. A Bayern München csatárát, Robert Lewandowskit nem kell senkinek bemutatni, a klasszis támadó hosszú ideje magas szinten futballozik, ontja a gólokat – szinte lehetetlen megállítani. De a fél lengyel csapat topligában edződik, az olasz, az angol, a német és a francia bajnokságból is válogathat a szakmai stáb. Ugyanakkor a magyar együttes már többször is bizonyította, hogy elbír a nála magasabban jegyzett csapatokkal is. Ráadásul a válogatott kulcsemberei játékban, jó formában vannak.

A csütörtöki menetrend: Magyarország–Lengyelország (Puskás Aréna, 20.45), Anglia–San Marino, Andorra–Albánia.

Kiemelt képünkön: Edzésben a magyar labdarúgó-válogatott – az utóbbi időszak sikerei után bizakodó a hangulat a csapat háza táján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában