Remek formában vannak

2021.03.02. 18:08

Pótol a Falco: a Paks a listavezető vendége

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság 15. fordulójából elmaradt mérkőzést pótol a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: szerdán 18 órakor a Paksot fogadja.

Tóth Gábor

Falco Kc -Kecskemét kc 20210130, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás Barac

Forrás: VN

Fotó: Unger Tamás

A Falco az Oroszlány elleni magabiztos győzelemmel (91-71) tért vissza a válogatott Európa-bajnoki selejtezői miatt beiktatott bajnoki szünetről. Ráadásul úgy nyújtott nagyszerű teljesítményt szombaton, hogy a válogatottból visszatérő játékosok csupán néhány közös edzésen vettek részt társaikkal, valamint Benke sérülés miatt nem lépett pályára. A Falco így már zsinór­ban aratott hat győzelemnél jár, vezeti a tabellát. A Paks vereséget szenvedett az elmúlt hétvégén, a Pécs vendégeként maradt alul (78-85). Az ASE nincs jó formában, legutóbbi három bajnokiját elbukta – február elején éppen a Falcótól kapott ki 77-68-ra hazai pályán. Hektikus szezont fut, mert ugyan vannak értékes győzelmei – elverte például a Szolnokot, a Szegedet, a Debrecent, a Körmendet –, de nem tudja állandósítani a jó formáját, több nem várt vereségbe is belefutott. Ráadásul inkább hazai pályán eredményes. Így a tabellán hetedik ASE (12 győzelem/10 vereség) most azért küzd, hogy megőrizze helyét a legjobb nyolc között.

– A Paks veszélyes csapat, harcos, fizikális kosárlabdát játszik – fogalmazott Boris Barac, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I.-es kosárcsapatának szezon közben, január elején érkezett horvát légiósa. – Néhány hete a saját bőrünkön is éreztük, hogy mennyire kellemetlen ellenfél tud lenni – azért a paksi győzelemért bizony alaposan meg kellett szenvednünk. Az ASE az utolsó pillanatig küzdött. Riválisunknak vannak egészen kiváló képességekkel bíró játékosai, Shepard, Jackson, Capers minőségi légiós, a magyaroktól pedig Eiligsfeldet és Lórántot emelném ki – ha csapatként jól működnek, akkor bárkire veszélyesek lehetnek.

Ugyanakkor mi jó formában vagyunk, hazai pályán játszunk, szeretnénk tovább nyújtani a győzelmi sorozatunkat. A Pakson megnyert meccsre természetesen lehet építeni, de minden mérkőzés más – a saját játékunkra kell figyelnünk, nem szabad hagyni, hogy ellenfelünk lendületbe jöjjön.

– Nagyszerűen érzem magam a Falcónál – folytatta Boris Barac. – A kezdetektől mindenki barátságos velem, a csapat könnyen befogadott, a szakmai stáb gyorsan megtalálta a helyemet a rendszerben. Jó csapatnak, egy komoly célokért harcoló társaságnak lehetek a tagja, kiváló játékosok oldalán szerepelhetek – és az eredmények is jönnek. Perl Zolival különösen hamar megtaláltuk a közös hangot, mindketten nagy rajongói vagyunk az olasz Inter futballcsapatának. Sajnos a városból még nem sokat láttam, a jelenlegi egészségügyi helyzetben óvatos vagyok, a lakásom és a csarnok között mozgok.

Kiemelt képünkön: Boris Barac sikeresen beilleszkedett a Falcóba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában