birkózás

2021.05.14. 07:00

A HVSE birkózója, Gellén Milán fölényesen nyert a kadetkorú birkózók első válogatóversenyén

A három szakágban összesen 197 U18-as birkózó lépett szőnyegre a kiskunfélegyházi sportcsarnokban. A szabadfogású fiúk mezőnyében a Haladás VSE négy sportolója is éremért birkózhatott.

Horváth Erika

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe Szabadfogású birkózó-válogatott Szombathelyen edzõtáborozik CSG - Gellén MIlán

Fotó: Cseh Gábor

A legeredményesebben a 110 kg-os súlycsoportban Gellén Milán szerepelt, aki meg sem állt a dobogó legmagasabb fokáig. Mindhárom meccsét korán, technikai tussal zárta le, ellenfeleinek egyetlen pontot sem engedélyezett. A negyeddöntőben a püspökladányi Némethet, az elődöntőben haladásos klubtársát, a még serdülőkorú Fábián Bálintot, a döntőben pedig a tatabányai Mislait verte. Milán edzője Ligeti Richárd.

Fábián Bálint a pécsi Dányi ellen kezdett és 5-2-re nyert. Aztán következett a Gellén elleni vereség, végül a bronzmeccsen a pécsi Némethtel találkozott, akitől szoros meccsen 3-2-re kikapott, így ötödik lett.

A Haladás másik érme a 80 kilós súlycsoportban született. Hajba Szabolcs vereséggel nyitott, ám legyőzője, az UTE-s Komáromi döntőbe jutott, ezzel vigaszágra segítette a vasi birkózót. Onnan pedig két – az orosházi Gálos, majd a DVTK-s Farkas elleni – győzelemmel megszerezte a bronzérmet. A 60 kilósoknál Zara Levente ötödik lett, az 53 kilós lányoknál Puskás Lili a negyedik helyen végzett. Utóbbi négy birkózó edzője Veréb István.

Kiemelt képünkön: Gellén Milán (felül) nagy fölénnyel lett első

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában