labdarúgás

2021.05.04. 07:00

Illés Akadémia: Két győzelem és két vereség a mérleg

Az I. osztályú utánpótlás-labdarúgó-bajnokságokban az Illés Akadémia-Haladás korosztályos együttesei közül az U15-ös csapat otthon, míg az U19-es idegenben győzött.

Pum András

Fotó: Szántai Krisztina

U14

Illés-Haladás–Nyíregyháza Spartacus 0-2 (0-2). – Szombathely.

Illés-Haladás: Tama – Abért (Rózsa), Takács D. (Blum), Mayer, Kelemen – Őri (Csonka), Palkó, Németh R. – Szijjártó Ábel, László (Bécsy), Meskó. Edző: Tóth Zsolt.

A szombathelyiek rengeteg helyzetet kialakítottak, ám ezeket egytől egyig kihagyták, míg a fizikálisan erős nyíregyházi együttes jól sáfárkodott lehetőségeivel, amiből kettőt gólra váltott.

U15

Illés-Haladás–Nyíregyháza Spartacus 4-0 (3-0). – Szombathely.

Illés-Haladás: Molnár-­Végh – Kopácsi B. (Bonchis), Stefanich, Bodrogi (Karvalics), Koósz – Balikó (Csörnyei), Bolla B., Kopácsi Á. – Horváth B. (Sabia), Katona, Horváth A. (Baranyai). Edző: Németh Richárd.

A lendületesen, jól futbal­lozó szombathelyi együttes gyakorlatilag már az első fél­időben eldöntötte a három pont sorsát. Szünet után sem álltak le a vasiak, és egy újabb góllal tették még maga­biztosabbá megérdemelt győzelmüket. Gólszerzők: Katona 2, Horváth A., Baranyai.

U16

Az U16-os együttes nem lépett pályára az elmúlt hétvégén.

U17

Újpest FC–Illés-Haladás 3-1 (1-0). – Budapest.

Illés-Haladás: Simon B. – Kovács A. (Váncsa), Tóth K., Kozári, Vigh – Szabó B., Mohos (Domján), Iván (Szijjártó Á.) – Horváth K., Kállai Z., Papp. Edző: Sátori Barnabás.

A szombathelyiek támadójátékából ezúttal hiányzott a kreativitás, de így is több ziccert kidolgoztak, ők játszották a futballt. Ugyanakkor gyakorlatilag saját magukat verték meg, hiszen mindhárom gólt odaajándékozták ellenfelüknek. Gólszerző: Kállai Z. (11-esből).

U19

DVSC–Illés-Haladás 0-1 (0-1). – Debrecen.

Illés-Haladás: Szekeres – Dezamits, Woth, Tarján, Horváth H. – Nagy B., Rosner, Bunevácz – Heiter (Mayer), Antal (Volter), Horváth R. (Markó). Edző: Horváth Rudolf.

A meccs képe alapján a zöld-fehérek inkább játszották a focit, míg a hazaiak a fizikai fölényükre építve a kontaktfutballt keresték. A vendégek a 18. percben szereztek vezetést, majd Szekeres védett nagyokat. Habár a hazaiak játszottak fölényben, a szombathelyi kontrák végig veszélyesek voltak. Az Illés-Haladás teljesen megérdemelten nyert és ezzel a tavaszi bajnoki szezonban az első győzelmét aratta. Gólszerző: Bunevácz.

Kiemelt képünkön: Az U15-ös csapat csatára, Katona duplázott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában