A Sárváré a rangadó

2021.05.19. 07:00

Megyei I.: nyolc gólt rúgtak Szarvaskenden, hetet Répcelakon – fotók

A 31. fordulóval folytatódott a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. A Sárvár–Király rangadót a házigazda nyerte meg, ezzel nagy lépést tett a bajnoki cím felé.

Tóth judit

Fotó: Benkő Sándor

Szentgotthárdi VSE–Egyházasrádóci SE 3-0 (2-0). Szentgotthárd, 100 néző, vezette: Németh T.

Szentgotthárd: Kapui – BÁGER, GEREBICS, BEDI, KOVÁCS T., OSVALD (Majczán), Nyári (Korpics), Dancsecz, Gécsek (Sulics), Andrejek, Gyécsek. Edző: Crnko Bogdan.

Egyházasrádóc: Bali – Péter, László, Vilics, Molnár L., Molnár I. (Puhr), Mészáros (Horváth B.), Budai, Kazinczki, Krajczár, Horváth P. (Horváth V.). Edző: Simon Attila.

Gólszerzők: Korpics, Kovács T., Gerebics.

A múlt szerdai fordulóban fásultan mozgó szentgotthárdi csapat ezúttal jó napot fogott ki. Végig mezőnyfölényben futballozott, és látványos, magabiztos játékkal aratott győzelmet a sportszerűen küzdő Egyházasrádóc ellen.

Jánosháza VSE–Körmendi FC 0-5 (0-3). Jánosháza, 80 néző, v.: Mórocz Gy.

Jánosháza: Pethő – Szabó L., Závecz, Huszár, Virág, Palkovits, Manganelli (Vágusz), Nagy B., Balázsi, Székács, Niksz (Tóth A.). Edző: ifj. Molnár Károly.

Körmend: Takács – Köntés (Simon), Buti, Péter (Horváth N.), Németh M. (Tompa), Majtényi, Sipos G., Sipos B., Tóth M., Török (Czeglédi), Balogh. Edző: Kurucz Ádám.

Gólszerzők: Sipos G. (2), Sipos B., Péter, Szabó L. (öngól).

A Körmend a hétközi forduló után folytatta remek szereplését, magabiztosan lépett túl ellenfelén. Abszolút megérdemelt vendégsiker született.

Sárvár FC–Király SE 2-1 (1-0). Sárvár, 300 néző, v.: Papp Á.

Sárvár: Viganó – SZABÓ R., POTYI, TÓTH M., FIDER, Pap (Nagy D.), Csákvári (Horváth K.), Horváth A., SZABÓ B., Kovács Be., MARSAI. Edző: Haraszti Zsolt.

Király: Király – Szalay, Marton, Takács, SUBICZ, Kalmár (Tamás), Kudron (Fábián), Kiss K. (Hegedűs), Devecseri (Kiss Á.), HALMOSI, Németh D. Edző: Hegyi László.

Gólszerzők: Tóth M., Csákvári, ill. Halmosi.

Zuhogó eső fogadta a csapatokat, a Sárvár fedett lelátója színültig megtelt. A rangadón nagy volt az iram, minőségi, harcos futballt mutattak a játékosok. Az első félidőt a hazai csapat uralta, mindjárt a kezdés után egy kapufával jelezte, hogy győzni akar. A hazaiak rövidpasszos játékkal jutottak a Király kapuja elé, a vendégek inkább távoli lövésekkel operáltak. A félidő hajrájában büntetőből talált be a házigazda. A második félidőben tovább növelte előnyét a Sárvár, de Halmosi szépségdíjas találata szorossá tette az állást. A vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, de a Sárvár jól védekezett. A győzelmet a Sárvár közelmúltban elhunyt egykori játékosának, edzőjének Joó Andrásnak ajánlja.

 

Répcelaki SE–Schott Lukácsháza SE 4-3 (1-2). Répcelak, 120 néző, v.: Talabér N.

Répcelak: Tóth J. – Tóth Do., Vass, De Paula, Tokaji, Ódor B., Sipos, Horváth T., Rácz, Havasi (Ódor G., Tamási), Verasztó (Tóth Dá.). Edző: Balassa Péter.

Lukácsháza: Horváth K. – Szentkúti, Vörös, Szalai, Lengyel (Bolfán), Osztrosits (Horváth M.), Gugcsó, Németh N. (Németh R.), Dan (Takács), dr. László, Bősze. Edző: Sántha Szilárd.

Gólszerzők: Horváth T., Tóth Do., Vass, De Paula, ill. Dan (3).

Kiállítva: Vörös (89., Lukácsháza).

A Répcelak korán vezetést szerzett, de a mesterhármast jegyző Dan megfordította az állást. A hátrányban lévő Répcelak egy percre sem adta fel, tíz perccel a meccs vége előtt kiharcolta az egyenlítést. A hosszabbításban pedig kicsikarta a győzelmet az addigra már megfogyatkozott Lukácsháza ellen.

Kőszegi Lóránt FC–Celldömölki VSE- Vulkán Fürdő 1-0 (0-0). Kőszeg, 100 néző, v.: Marácz Z.

Kőszeg: Bán – Rákhely, Lintner, Gugcsó (Toldi), Prán D. (Réti), Csák, Kovács Zs. (Kelemen), Rómer, Prán A., Fehér, Szolyák. Edző: Fehér András.

CVSE: Osvald – Enyingi, Göntér, Szuh (Döbrente), Tóth L., Dobson, Kovács A. (Szabó K.), Gorácz, Keszei T. (Marsai), Keszei R., Galovich. Edző: Kelemen Kornél.

Gólszerző: Prán A.

Kiállítva: Keszei R. (62., CVSE).

Az első félidőben a Kőszeg volt kezdeményezőbb, uralta a mérkőzést, de helyzetei kimaradtak. A második félidőre sem sokat változott a játék képe, több lehetősége is volt a házigazdának, de ezek közül csak egyet tudott gólra váltani. A hazaiak több góllal is nyerhettek volna, de a végén így is örülhettek, mert a CVSE az utolsó percben 11-est hibázott.

Csepregi SE–Csörnöc Gyöngye-Vasvár VSE 2-2 (1-2). Csepreg, 80 néző, v.: Harcsár R.

Csepreg: Farkas B. – KÓTAI, Steiner M., Tájmel (Pócza), Kossuth, Nika M., Takács (Lukács), SIMON, Nika B., STEINER C., Németh O. (Merk). Edző: Steiner Zsolt.

Vasvár: Tóth K. – Bíró, Varga A., Horváth A., Vincze, Fülöp, Elekes, Gotthárd (Farkas G.), Réfi, Pálla (Sinkó), Schermann. Edző: ifj. Sziffer István.

Gólszerzők: Pócza, Tájmel, ill. Réfi (2).

Jól kezdett a Csepreg, volt egy nagy helyzete, de kimaradt. Nem sokkal később tizenegyest rúghatott a házigazda, és itt már nem hibázott. Ezután főleg a mezőnyjáték dominált, de volt pár kihasználatlan helyzet hazai oldalon. A Vasvár rákapcsolt, meg is tudta fordítani az eredményt. A hajrában a hazaiak mindent egy lapra tettek fel, és döntetlenre mentették a találkozót. A Csepreg egy hajszállal közelebb állt a győzelemhez, de meg kellett elégednie egy ponttal – így is maga mögött tartotta riválisát a tabellán.

Rum KSC–Büki TK 0-1 (0-1). Rum, 80 néző, v.: Szabó I. Z.

Rum: Busi – Csonka, Székely, Schimmer, Szabó D., Molnár R. (Tar), Gyurkó, Koronczai (Horváth T.), Leitgeb, Horváth Á., Pásti. Edző: Lepár Attila

Bük: Kamondi – Stieber, Németh T., Kovács Z., Tóth K. (Wágner, Orbán), Resch, Csonka, Schimmer, Plenár (Boldizsár), Czingráber (Horváth Á.), Taródi (Tar). Edző: Marton Róbert.

Gólszerző: Tóth K.

Kiállítva: Resch (73., Bük).

A Bük az első félidő derekán szerezte a találkozó egyetlen gólját. A vezetést a vendégek a meccs végéig megtartották, így fontos pontokat szereztek idegenben.

Lorry GM Kft. Szarvaskend–Rábapatyi KSK 2-6 (2-2). Szarvaskend, 100 néző, v.: Polgár T.

Szarvaskend: Gáspár – Velekei, Tóth G. (Nagy Á.), Vaspöri (Wolf), Csillag, Jóna, Németh T., Kovács K., Smolczer, Görcsi (Somogyi), Kopfer. Edző: Vaspöri Zoltán.

Rábapaty: Kovács Ta. (Piros P.) – Könczöl, Balhási, Dugovics (Fehér), Gosztolya, Szabó A., Csupor, Nardai (Kovács Ti.), Németh G., Piros D., Király. Edző: Enzsöl Gábor.

Gólszerzők: Kovács K., Németh G. (öngól), ill. Piros D. (3), Gosztolya, Csupor, Szabó A.

A hazai csapat nagy elánnal kezdett, meg is szerezte a vezetést. Ezután Velekei egy óriási kapufát lőtt, de hamarosan a vendégek örülhettek: fordítottak. A félidő végén a Szarvaskend egy szerencsés találattal egalizált. A második félidő elején ismét a kapufát találta el Velekei. Aztán megint a vendégek szereztek gólt. Az utolsó negyedórára kinyílt a hazai csapat, a rábapatyiak pedig kontrákból szerzett gólokkal lezárták a mérkőzést. A Rábapaty megérdemelten nyert a végjátékra széteső Szarvaskend ellen.

A folytatásban sűrű programot írt elő a versenybizottság a csapatoknak: szombaton és hétfőn is pályára kell lépni.

A 32. forduló menetrendje, szombat, 17.30: CVSE–Szentgotthárd, Kőszeg–Vép, Király–Répcelak, Rábapaty–Sárvár, Bük–Szarvaskend, Körmend–Rum, Vasvár–Jánosháza, Egyházasrádóc–Csepreg. A 33. forduló menetrendje, hétfő, 17.30: Szentgotthárd–Vép, Csepreg–CVSE, Jánosháza–Egyházasrádóc, Rum–Vasvár, Szarvaskend–Körmend, Sárvár–Bük, Répcelak–Rábapaty, Lukácsháza–Király.

Kiemelt képünkön: Elhasalt a Király Sárváron – Sárvár–Király 2-1

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1.

Sárvár

29

22

2

5

89

-

22

68

2.

Király SE

30

20

4

6

82

-

25

64

3.

Vép

29

18

6

5

66

-

25

60

4.

Répcelak

29

14

6

9

61

-

48

48

5.

Körmend

29

14

4

11

68

-

43

46

6.

Jánosháza

29

13

7

9

54

-

48

46

7.

Lukácsháza

30

13

5

12

54

-

53

44

8.

Rábapaty

29

12

6

11

51

-

68

42

9.

Szentgotthárd

29

11

7

11

48

-

47

40

10.

Kőszeg

30

11

6

13

48

-

55

39

11.

Celldömölk

29

10

8

11

56

-

42

38

12.

Bük

29

11

4

14

32

-

53

37

13.

Egyházasrádóc

29

8

5

16

36

-

67

29

14.

Csepreg

29

7

7

15

36

-

47

28

15.

Vasvár

29

7

5

17

41

-

73

26

16.

Szarvaskend

29

5

8

16

42

-

103

23

17.

Rum

29

6

2

21

32

-

77

20

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában