női kézilabda

2021.05.12. 07:00

Rangadót bukott a Bük NB II-es női kézicsapata

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 20. fordulójában kikapott a Körmend, megyei derbit nyert Szombathelyen a Celldömölk, idegenben győzött a Sárvár, rangadót bukott a Bük.

Tóth Gábor

20201121 Sárvári Kinizsi-VLK SE Győr NB II-es női kézilabda mérkőzés, Sárvár, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe Doncsecz Dorina

Fotó: Cseh Gábor

Körmendi DMTE–Pénzügyőr SE U22 17-41 (8-20). Körmend, zárt kapuk mögött, NB II-es női kézilabda- mérkőzés, vezette: Burzán, Kincses.

Körmend: Dudora – Somlai 1, Őri 4, Horváth D. 3, Cser, Kiskós 1 Herczeg 7. Csere: Nagy J. (kapus), Szalai L. 1, Binecz, Dombóvári, Horváth Zs., Bokor, Varga K. Edző: Varga Andrea.

Még mindig edzéslehetőség nélkül, de már hazai pályán meccselhetett a Körmend. Az eredmény reális.

Student Comfort Sport Kft.–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 20-32 (12-13). Szombathely, egyetemi csarnok, zárt kapuk mögött, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Szabó, Szincsák.

Student: Tállai – Mátyás 1, Bíró 5, Szabó N., Málovics 5, Bozzai 1, Lakatos 6. Csere: Vincze 1, Nagy N., Nárai, Nagy-Máró 1, Kiss B. Edző: Skoda Bence.

CVSE: Tömő – Kazári 3, Freiberger 6, Győrvári 2, Győrffy 3, Szecsődi 5, Szomorkovits L. 11/5, Csere: Bagics, Geiger 2, Balogh, Marton, Barabás, Pup S. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A mérkőzés szombathelyi gólokkal kezdődött (12. perc 5-2). Időkérés után rendezte sorait a CVSE, de tartotta a lépést a fiatal házigazda. A második játékrészben már egyértelműen jobb volt a Celldömölk, magabiztos győzelmet aratott.

VKL SE Győr–Sárvárfürdő Kinizsi SE 25-36 (12-19). Ikrény, zárt kapuk mögött, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Marosi, Pap.

Sárvár: Jurik – Vajda 5, Jenőfi 6/4, Barcza 7, Soós 1, Cser 4, Doncsecz 5. Csere: Varga Á. (kapus), Szemes 4, Gerencsér 1, Szekeres, Nyári, Horváth E. 1, Farkas L. 2, Viganó, Dávid V. Edző: Pupp Adél.

Kapkodóan, sok hibával kezdett a Sárvár a sereghajtó hazaiak ellen. Lehiggadva azonban egy 5-0-s sorozatot produkált, ellépett ellenfelétől (10. perc: 2-6). A Győr időt kért, majd egy gólra zárkózott. Az első félidő végjátéka már a jobb erőkből álló vasiaké volt, így biztosnak tűnő előny birtokában vonulhattak szünetre. A lelkes győriek nem adták fel, egy utolsó rohammal még megpróbálták megnehezíteni a Sárvár dolgát (41. perc: 19-24). Végül a Sárvár ha a vártnál talán nehezebben is, de hozta a papírformát. Ezúttal a keret összes játékosa kivette a részét a győzelemből.

Komárom VSE – Büki TK 44-29 (20-14). Komárom, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Dáné, Gyimesi.

Bük: Szücs – Kelemen 3, Szabó D. 9, Baranyai 1, Tamási 2, Tóth V. 2, Cseledi 5. Cserék: Büki, Szalai N. (kapusok), Szabó N. 2, Gősi 4, Marton 1, Szekér, Megyeri. Edző: Bölöni Roland.

Az éllovas fogadta a másodikat – rangadót vívtak a felek. Az első negyed órában felváltva estek a gólok (15. perc: 9-8). A folytatásban a Bük több lehetőségét is kihasználatlanul hagyta, ezt büntetve a hazaiak megléptek, a szünetre hatgólos előnyre tettek szert. Alig telt el öt perc a második félidőből, és Tamási Kata súlyos sérülést szenvedett, néhány perccel később pedig a védelem oszlopa, Baranyai pontozódott ki a bükiektől. Az utolsó húsz percben a Bük már nem tudott megújulni, és idén először kikapott.

Kiemelt képünkön: Doncsecz Dorina tör kapura – öt góllal segítette a Sárvárt a VKL SE Győr ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában