Jó formában a kézicsapat

2021.05.30. 07:00

SZKKA: sorsdöntő mérkőzés

Az NB I.-es női kézilabda-bajnokság utolsó, 26. fordulójában a bent maradásért küzdő Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia az Alba Fehérvárt fogadja vasárnap 16 órakor az Arena Savariában.

Tóth Gábor

20210522 Szombathely Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia– EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE női NB I-es kézilabda-mérkőzés Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe Képen: MAROSÁN GYÖRGY vezetőedző

Fotó: Cseh Gábor

Az SZKKA remek formában van, utolsó három mérkőzését egy döntetlennel (Kisvárda), két győzelemmel (Békéscsaba, Érd) tudta le – de korábban megnehezítette a Mosonmagyaróvár dolgát is, a Vác vendégeként pedig közel volt a bravúrhoz. A szombathelyi alakulat gőzerővel harcol ezért, hogy megőrizze NB I.-es tagságát. Csak közben a nagy rivális Boglári Akadémia-SZISE is gyűjtögeti a pontokat. Az utolsó játéknap így komoly izgalmakat tartogat: a 13. SZKKA a 10. Albát, a 12. Balatonboglár a 8. Kisvárdát fogadja. Az SZKKA 11, a Boglár 13 pontot számlál – de egymás ellen jobb a szombathelyi csapat. A képlet egyszerű: az SZKKA akkor marad bent az NB I.-ben, ha nyer, a Boglár pedig nem szerez pontot.

– Amióta teljes kerettel dolgozunk, azóta jönnek az eredmények, működik a játékunk, magam is úgy érzem, hogy jó formában vagyunk – jelezte Marosán György, az SZKKA trénere. – Arra pedig kifejezetten büszke vagyok, hogy a lányok jól bírják a nyomást, a feszültséget. Az utolsó, a legfontosabb meccs vár ránk. Motiváltan várjuk, harcolni fogunk a győzelemért, az NB I.-ért – és bízom benne, hogy Balatonbogláron érvényesül a papírforma. Becsülettel felkészültünk, teljes kerettel várjuk a meccset. És nagyon bízom abban, hogy szurkolóink támogatni fognak minket – együtt könnyebb lesz begyűjteni a két pontot. Arra kérek minden drukkert, sportbarátot, mutassuk meg, hogy mindenki szombathelyi!

A sorsdöntő meccsre bármelyik szombathelyi klub (Haladás, futsal, Falco) bérletével ingyenes a belépés.

Kiemelt képünkön: Marosán György csapatára nehéz csata vár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában