Jó tanuló, jó sportoló

2021.06.29. 07:00

Remekel az iskolában, a tatamin

„Jó tanuló, jó sportoló” elismerésben részesült a Kanizsai Dorottya Gimnázium diákja, a Leo Karate-Do SE sportolója, Somogyi Laura.

Tóth Gábor

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is díjazta Magyarország jó tanuló, jó sportoló diákjait. Az elismerést a Leo Karate-Do SE kiválósága, a Kanizsai Dorottya Gimnázium diákja, Somogyi Laura is kiérdemelte. Az elismerést olyan diákok kaphatják meg, akik – korcsoporttól függően – a 2019/2020-as tanévben 4,7-es tanulmányi átlag felett teljesítettek, emellett sport­águk országos bajnokságán, diák­olimpiáján vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban végeztek. Laura a KDG diákjaként kimagasló tanulmányi eredményeket ért el. A tanulás mellett óvodáskora óta sportol, a karatét hétévesen, 2008-ban kezdte. A Leo Karate-Do SE-nél 2016 óta versenyez – edzője és felkészítője Gál Róbert négydanos karatemester. Az elmúlt években több mint 50 hazai és külföldi versenyen vett részt, folyamatosan szállította a kiváló eredményeket. Sikerei közül kiemelkedik a 2018-as junior magyar bajnokságon elért aranyérme, a 2020-as vidékbajnokságon pedig junior és felnőtt korosztályban is második lett. A KDG színeiben háromszor vett részt diákolimpián: két ezüst-, egy bronzéremmel, két ötödik helyezéssel öregbítette iskolája hírnevét – testnevelő tanára Pezenhófer György volt.

Somogyi Laura a Magyarország jó tanulója, jó sportolója elismerést 4,9-es tanulmányi átlagával és diákolimpián elért második helyezésével érdemelte ki.

Kiemelt képünkön: Somogyi Laura edzőjével, Gál Róberttel – a kezében ott az elismerő oklevél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában