Európa-bajnokság

2021.06.14. 07:00

Sigér Dávid: Gólt, gólokat kell rúgni!

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi elsősorban Gulácsi Pétert méltatta, míg Sigér Dávid és Schön Szabolcs az esélyekről nyilatkozott.

MTI, Pum András

Budapest, 2021. június 4. Sigér Dávid (j, elöl) és a ciprusi Janisz Pittasz (b) a Magyarország - Ciprus barátságos labdarúgó-mérkõzésen Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 4-én. MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, hogy az RB Leipziget erősítő Gulácsi Péter ugyanazt a szintet képviseli a kapusposzton, mint német kollégája, Manuel Neuer.

– Péter az elmúlt években a legmagasabb szinten teljesített, és ezt a nemzetközi porondon, a legjobb európai csapatok ellen is megtette. Emiatt úgy gondolom, hogy Manuel Neuerrel egy szinten kell őt emlegetni – mondta az 56 éves olasz szakember a dpa német hírügynökségnek adott interjúban. – Neuer azonban már most egy legenda. Remélem, hogy Péter is legenda lesz Lipcsében a karrierje végén.

Rossi a portugálok és a németek elleni mérkőzésről is beszélt.

– Minden meccs nagyon fontos, de talán az első, a portugálok elleni egy kicsit fontosabb, mert egy jó rajt lelkesíthet minket a folytatásban – vélekedett a talján tréner. – Az utolsó mérkőzésünk, a németek elleni nagyon nehéznek ígérkezik, miután Münchenben, német közönség előtt játszunk majd.

Az FTC középpályása, Sigér Dávid szerint a válogatott minimális célja, hogy gólt, gólokat szerezzen a kontinensviadalon.

– Gólt, gólokat akarunk lőni, az azért csalódás lenne, ha nem sikerülne – mondta Sigér. – Persze pontot, pontokat is akarunk, de azt nem tudjuk, melyik meccsen jön ki úgy a lépés, hogy erre reális esélyünk legyen.

A 30 éves futballista szerint hasznos tapasztalatot jelent számára, hogy tavaly a Bajnokok Ligájában szerepelt a klubjával, mert ott is olyan riválisokkal találkoztak, amelyek többet birtokolták a labdát. Sigér a válogatott szemléletét emelte ki a siker zálogaként, nem a tavaly ősszel csapatba kerülő új labdarúgók személyét.

– A közönség a 12. játékosunk lesz, olyan pluszenergiát adnak a nézők, amivel erősebbé válunk a pályán – jelezte a középpályás. – A csapategység lehet a kulcs, a végsőkig harcolni és hinni kell abban, hogy nagyot alkothatunk.

A címvédő legjobbját illetően úgy fogalmazott, Ronaldo karizmatikus személyiség, akiről ez sugárzik már az öltözőfolyosón is.

A magyar válogatott keretének legfiatalabb tagja, Schön Szabolcs azt emelte ki, neki már az öröm, hogy először meghívót kapott, és rögtön bekerült az Eb-keretbe.

– Az öt percnek is örültem, mert jelenleg minden pályán töltött perc örömöt jelent – mondta a Dallas támadója. – Remélem, hogy az Eb-n még többet kapok, de akkor sem leszek szomorú, ha megint csak ennyi jut, mert tudom, hogy ez még nem az én Eb-m.

Mindketten felidézték, hogy öt évvel ezelőtt hol nézték a magyar–portugál Eb-csoportmeccset. Sigér Debrecenben, míg Schön a Margitszigeten drukkolt a csapatnak. Ezúttal nekik szurkolnak majd.

Kiemelt képünkön: Sigér Dávid (18) megalkuvást nem tűrő futballja sokat érhet a kontinensviadalon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában