felkészültek

2021.06.05. 07:00

Vasi páros a horvátországi tenisz Eb-n

Remekül sikerült a horvátországi szenior tenisz-Európa-bajnokságra készülő Bogár Szabó Éva–Sákovics Péter kettős főpróbának szánt hazai versenye. A szombathelyi kettős hétfőn megkezdi szereplését az Eb-n.

Tóth Gábor

Fotó: VN/Hurtik Péter

Bogár Szabó Éva és Sákovics Péter a Balatonszárszón rendezett Hovány Kupa férfi párosoknak kiírt tenisztornán lépett pályára – készülve a horvátországi szenior tenisz-­Európa-bajnokságra. A fő- próbának szánt tornán olyan jól szerepelt a szombathelyi kettős, hogy begyűjtötte az aranyérmet.

A +120-as kategóriába tizenhat páros nevezett. Négy négyes csoportban kezdődött a küzdelem, a csoportkör után az első és második helyezettek jutottak az elődöntőbe. A szombathelyi kettős biztosan nyerte a csoportját, a legszorosabb meccse egy 8:5-ös győzelem volt. Az elődöntőben aztán 8-0-ra, a döntőben pedig 8-1-re söpörte le riválisát.

A horvátországi szenior Európa-bajnokság hétfőn kezdődik, vasárnapig tart, a Sákovics, Bogár Szabó páros vasárnap kel útra.

– Komolyan vettük a felkészülést, kiváló formában, kiváló fizikai állapotban várjuk a tornát, önbizalom-növelő győzelmeket arattunk az elmúlt időszakban – jelezte Sákovics Péter. – Egyéniben, vegyes párosban és párosban is rajthoz állunk. Egyéniben óriási bravúr lenne egy esetleges érem, a páros számokban viszont jó sorsolással, kis szerencsével elérhető a dobogó. De ez egy Európa-bajnokság, itt már nincsen könnyű ellenfél.

Kiemelt képen: Sákovics Péter és Bogár Szabó Éva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában