MSSZ

2021.07.05. 07:00

A Vas megyei elnök az új alelnök

A Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) szakmai alelnöke lett Hencz Kornél.

Horváth Erika

Fotó: Gál Sándor

Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Súlyemelő Szövetség, ahol az elnök Dobos Imrét újabb négy évre erősítették meg a posztján. Dobos Imrét 2008-ban választották meg az MSSZ élére, azóta hat alkalommal kapott bizalmat. A budapesti közgyűlésen – ahol 83 küldött, a voksolásra jogosultak több mint 90 százaléka részt vett – új elnökséget is választottak. Az általános alelnök Tarkó László maradt, a szakmai alelnök viszont már nem Schmidt László, hanem Hencz Kornél, a Vas Megyei Súlyemelő Szövetség elnöke.

Hencz Kornél – aki civilben vállalkozó és Celldömölk egyik alpolgármestere is – a 90-es évek elején Szombathelyen köteleződött el a súlyemelősport mellett. Sérülés miatt abba kellett hagynia a versenyzést, de mindig számíthattak anyagi támogatására a versenyek rendezésénél. A megyei szövetség elnökének 2017-ben választották meg. A főtitkár Márkus Erzsébettel – a Haladás VSE súlyemelő-szakosztályának vezetőjével, vezetőedzőjével – szervezik a helyi versenyeket, ő is kíséri a versenyzőket minden komolyabb rendezvényre.

– Az elnök és az elnökség megbízatását kell teljesítenem – összegezte szakmai alelnöki megbízatásának lényegét Hencz Kornél. – Most azt kaptam feladatul, erősítsem az MSSZ internetes jelenlétét, segítsek a honlapját informatívabbá, modernebbé tenni. Foglalkozunk a sportolók életpályamodelljének kidolgozásával is, mert viszonylag kevés a felnőtt versenyző – a munkával már kevesen tudják összeegyeztetni a sportot, és inkább abbahagyják a súlyemelést. A mi sportágunk nem látványsport, nem kap olyan nagy támogatást, de megpróbáljuk a jelenlegi lehetőségeket hatékonyabban kihasználni. A szövetség elnöksége amúgy eléggé átalakult, jó néhány fiatal is lehetőséget kapott.

A közgyűlésen az előző évi versenyeredmények alapján díjkiosztót is tartottak. Az MSSZ Kupában (a kiemelt versenyeken való szereplés alapján készült ranglista) a nőknél Boros Viktória, a Haladás versenyzője lett az első helyezett.

Kiemelt képünkön: Hencz Kornél az MSSZ új szakmai alelnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában