kispályás zsuga

2021.07.06. 07:00

Elrajtolt a 28. Rotto Kupa focitorna – Az első napot a Kis Pankasz nyerte – fotók

Az elmúlt hétvégén elkezdődött a 28. Rotto Kupa nemzetközi kispályás labdarúgótorna. A nyílt férfi mezőnyben a Kis Pankasz gyűjtötte be a bajnoki címet.

Tóth Gábor

A térség hagyományos, népszerű erőpróbája szombaton a nyílt férfi torna küzdelmeivel kezdődött meg (4+1 fő, 2×12 perc). A 28. Rotto-Focivilág Kupára 32 csapat nevezett – nyolc csoportra osztották a mezőnyt. Szombaton a csoportmeccseket rendezték meg, vasárnap pedig a selejtezők, középdöntők, elődöntők után a fináléval ért véget a kétnapos küzdelem. Szombaton nagy melegben futballozott a mezőny, vasárnap már kicsit kellemesebb időben. Mindkét nap négy pályán zajlott a küzdelem. A tavalyi 32 csapat közül 30 idén is ott volt Szalafőn. Így ismét szerencsét próbáltak a tavalyi érmesek.

A címvédő Blazsi Koccintó-Szeszpanyol-Apátistvánfalva viszonylag korán elvérzett, nem jutott be a legjobb nyolc közé. A Kis Pankasz mindkét nap nagy formában futballozott, a tavalyi bronzérem után idén tornagyőzelmet ünnepelhetett. Stabilan teljesített az Autó Egyed Bt.-Vasalja is, a tavalyi ezüstérem után idén harmadik helyen zárt. Az elődöntőben a Pankasz a Zalalövőt, a Lenti a Vasalját verte 2-1-re. A finálé is nagy csatát hozott, a Pankasz 1-0-ra gyűrte le a Lentit.

Végeredmény, nyílt felnőtt torna, 28. Rotto-Focivilág Kupa: 1. Kis Pankasz (Kovács Dominik, Horváth Balázs, Mesics Jácint, Berkes Alex, Kozics Attila, Csonka Csaba, Stummer Krisztián, Pataki Kevin, Kovács Attila, Serfecz Edmond, Tóth Bálint), 2. Team Belucci-Lenti, 3. Autó Egyed Bt.-Vasalja (Horváth Zoltán, Sály Gábor, Velekei László, Velekei Bence, Po­nácz Sándor, Sály Péter, Kardos Ádám, Sály Károly, Sárközi Zoltán, Kis-Nemes Máté, Kovács Dominik), Ostrom Gumiszerviz-Zalalövő.

Különdíjasok, legjobb játékos: Mesics Jácint (Kis Pankasz). Gólkirály: Nagy Martin (Blazsi Koccintó), 9 gól. Legjobb kapus: Pergel Dávid (Team Belucci). Legharcosabb csapat (In-Kal díj): Csöde. VIP torna: 1. RS Team, 2. Lokomotív Siberia, 3. Nimród Vendégház.

– Igyekeztünk megfelelni a magunk által támasztott követelményeknek, és a visszajelzések alapján sikerült idén is gördülékeny, jó szervezéssel kiszolgálni a csapatokat, a szurkolókat – jelezte Törő Miklós főszervező. – Mindkét nap remek volt a hangulat – sok csapat szurkolói csoportokkal érkezett. A színvonalra nem lehet panasz, továbbá kemény, de sportszerű meccseket láthattunk. Úgy vélem, hogy a díjazás is minden igényt ki­elégített. Mi szerevezők azon leszünk, hogy a torna zárónapja is hasonlóan jól sikerüljön.

Szombaton jön a rutinos korosztály

Szombaton, július 10-én a rutinosabb generáció küzdelmével folytatódik és zárul a torna. A 10 öregfiúkcsapat (+35) és a 16 old boys (+44) gárda meccsel. A tervek szerint az öregfiúk 8.30-kor kezdenek, 12.30-kor lesz az eredményhirdetés (28. Rotto-Szkíta Sport Kupa). Az old boys mezőny 12.30-kor lép pályára, a két legjobb csapat 16.45-kor vívja a döntőt (28. Rotto-Cobra Sport Kupa).

Kiemelt képen: A tornagyőztes Kis Pankasz együttese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában