női kézilabda

2021.07.06. 07:00

SZKKA: készen van az NB I.-es női kézilabdacsapat játékoskerete

Négy új légióst igazolt a napokban a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I.-es női kézilabdacsapata – készen is van a harmadik élvonalbeli szezonjára készülő együttes játékoskerete.

Tóth Gábor

SZKKA-MTE női kézilabda felkészülési mérkőzés, 20200731, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás Bandelier

Fotó: Unger Tamás

Mint az az egyesület közleményéből kiderül, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia vezetősége az elmúlt időszakban gőzerővel dolgozott a 2021/2022-es szezon játékoskeretének kialakításán. A tárgyalások lezárultak, véglegesnek tekinthető a következő NB I.-es idény játékoskerete.

Idén is komoly szerepet szán a klubvezetés a külföldi játékosoknak, ennek megfelelően a 2021/2022-es bajnokságnak négy új légióssal vág neki a szombathelyi klub. A 25 éves Katarina Stosics átlövő posztra érkezik, a szerb játékos az előző idényt a francia élvonalbeli Chambray Tou­raine csapatánál töltötte. Szintén átlövő pozícióba érkezik a 23 éves horvát válogatott Kristina Prkacin, aki az előző öt szezonban a Lokomotiva Zagreb együttesét erősítette – a válogatott tagjaként pedig szerepelt a 2018-as Európa-bajnokságon. Beálló pozícióba a 23 esztendős szlovén válogatott Aneja Beganovicot szerződtette az SZKKA, aki a horvát RK Podravka Koprivnica együttesétől érkezik.

Negyedik igazolásként a brazil Ana Luiza Aguiar Camelo Borba írt alá Szombathelyre. A 25 éves jobbszélső hazájában az AAU Concórdia csapatában kézilabdázott, többször szerepelt a brazil junior válogatottban. Az utánpótlásból véglegesen felkerült a felnőtt csapat keretébe Szmolek Apollónia, Forgács Viktória, Christe Dalma, valamint Papp Petra. Továbbá az SZKKA leigazolta az NB I./B-ben szereplő Pénzügyőr SE csapatától a 18 éves, szlovák junior válogatott Zsákovics Sárát.

Ami a távozókat illeti: a visszavonuló Orbán Adrienn és a profi sporttal szintén felhagyó Biljana Bandelier mellett Varga Nikolett, Szendrei Barbara, Franka Ramóna és Marija Agbaba sem marad a klubnál. Wald Kíra pedig a szombathelyi kölcsönjátéka után visszatért Siófokra.

Így korán kialakult az SZKKA 2021/2022-es játékoskerete, a szakmai stáb időben, teljes csapattal futhat neki a felkészülési időszaknak.

Az SZKKA NB I.-es női kézilabdacsapatának kerete a 2020/2021-es szezonra, kapusok: Balog Judit, Christe Dalma, Katarina Tomasevics. Balszélsők: Csire Fanni, Forgács Viktória, Papp Petra. Jobbszélsők: Ana Luiza Borba, Horváth Anna. Lövők/irányítók: Biró Dorina, Horváth Petra, Pődör Rebeka, Pődör Blanka, Kristina Prkacin, Katarina Stosics, Szmolek Apollónia, Virág Noémi, Zsákovics Sára. Beállók: Aneja Beganovic, Győri Viktória, Lilja Horilszka, Mayer Szabina.

A szakmai stáb tagjai: Marosán György vezetőedző, Huszti Ambrus másodedző, Vincze Tamás erőnléti edző, Jurik Petra kapusedző, Fehér László masszőr, Taródi Dzsenifer gyógytornász, dr. Unger Péter csapatorvos.

Kiemelt képen: A szerb világbajnoki ezüstérmes átlövő, Biljana Bandelier két évet játszott Szombathelyen, 43 tétmérkőzésen 192 gólt lőtt – befejezi pályafutását a kulcsember

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában