Sokoldalú játákos

2021.07.03. 18:43

Újabb bejelentés: a szerb Stefan Savic az Egis Körmendnél

A bejelentések hétvégéje ez az Egis Körmend kosárcsapatánál. Az amerikai irányító, Kamau Stokes szerződtetése után újabb hírt közölt a piros-fekete klub. A keret a szerb származású Stefan Saviccal bővült, aki hármas és négyes poszton is bevethető, sokoldalú játékos.

Tóth Judit

A 26 esztendős Stefan Savic kiscsatárként, és erőcsatárként is használható. A szerb játékos 202 centiméter magas és fiatal kora ellenére nagy tapasztalatokkal rendelkezik. Tizenkilenc éves kora óta játszik a legmagasabb osztályban, először hazájában a Konstantin Nis, majd a Tamis együttesét erősítve. Ezt követően két évet töltött Dániában, ahol a Horsens IC csapatában pattogtatott. A legutóbbi szezont ismét hazájában, a Vojvodina alakulatában töltötte, ahol 30 mérkőzésen lépett pályára. Ezeken 12.9 pontot szerzett, 5.2 lepattanót szorgoskodott össze, kiosztott 2.3 gólpasszt és 1.2 labdaszerzéssel segítette együttesét.

A Körmend vezetőedzője, Antonis Constantinides elismerően nyilatkozott az új szerb légiósról. Olyan játékosról van szó, aki játszhat hármas és négyes poszton, köszönhetően annak, hogy remekül dobja a hárompontosokat. Emellett támadásban is kiválóan játszik és nem csak labdával, hanem labda nélkül is képes megbontani az ellenfelek védelmét. Magassága dacára gyors kosaras, amely a palánkok alatt is nagy segítség lesz majd.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/sport/helyi-sport/amerikai-iranyitot-igazolt-a-kormend-5081519/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=vaol&fbclid=IwAR1ot7Diq9btFEljxZm6BhwqSxkRA4VLwA3YMaKLMXrp-f4bK0jhzSH_uCY

https://www.vaol.hu/sport/helyi-sport/kozma-gergo-az-egis-kormend-uj-ugyvezetoje-5081222/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=vaol&fbclid=IwAR1b3WpevSM3l74TaZghn6JB5EwUoitEX46rJ_Wfi5X-dP8z6RdyYKd3Z6E

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában