Paralimpia

2021.08.31. 07:00

Esélyes Ekler Luca – Távolugrásban indul a vasi sportoló

Kedden fő számában, távolugrásban szerepel Ekler Luca a tokiói paralimpián. A T38- as kategória magyar indulója komoly reményekkel vághat neki a versenynek, mivel ő a szám 2019-es világ- és idei Európa-bajnoka.

Pum András

Ekler Luca – a távolugró győzelme után repked a boldogságtól

Fotó: Nemzetközi Paralimpiai Bizottság

Az Olimpiai Stadionban ugyancsak szerephez jut Szöllősi István (F20) súlylökésben. Konkoly Zsófia (S9) 100 méteres gyorsúszásban indul azután, hogy korábban 400 méter gyorson második, 100 méter háton hatodik, a 4x100-as váltó tagjaként pedig ötödik volt. Az asztaliteniszezőknél párosban a negyeddöntőben lép asztalhoz Csonka András és Zborai Gyula (S8), a magyar duó ellenfele egy brit kettős lesz. A sportlövőknél Dávid Krisztina (P2) és Gurisatti Gyula (P1) légpisztolyban kezdi meg szereplését, Wermeser Zsombor (C5), valamint Ocelka Róbert látássérült kerékpáros pedig – tandempilótájával, Nagy Gergellyel – az országúti egyéni időfutamban szerepel.

Ami a vasárnapi és hétfői magyar eredményeket illeti, ezúttal nem szereztek érmet hazánk sportolói. Nem jutott döntőbe Biacsi Ilona és Biacsi Bernadett a T20-as kategóriában 400 méteres síkfutásban. A hétfő esti két előfutam közül az elsőben szerepelt Biacsi Ilona, aki 1:03.78 perccel hatodik lett, Biacsi Bernadett pedig a másodikban 1:07.35-tel ért célba ugyanebben a pozícióban. Ezzel előbbi a 10., utóbbi a 12. helyen végzett. Konkoly Zsófia pedig (S9) a hatodik helyen végzett 100 méteres hátúszásban. A döntőben az 1-es pályán úszott, jól kezdett, az első hosszon szinte végig ötödikként tempózott, aztán hatodikként fordult. Ezt a pozícióját a második ötvenen meg tudta őrizni, 1:14.38-cal végzett, közel volt a negyedik hely megszerzéséhez. Az íjász Gáspár Tamás pedig a negyeddöntőben búcsúzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában