Versenysorozat

2021.08.10. 07:00

Fogathajtás és falunapi forgatag Szelestén

Az akadályhajtásban Győr-Moson-Sopron megyei győztest avattak a szelestei falunapi fogathajtóversenyen, a vasi versenyzők között Geröly Tibor volt a legeredményesebb. Ő nyerte a vadászhajtást is.

Horváth Erika

Már hatodszor rendeztek fogathajtóversenyt falunapon, Szelestén. Míg a focipályán különböző szabadidős programok – kutyashow, légvár, focimeccs, zene – szórakoztatta a kilátogatókat, a „szomszédban”, a lovaspályán a kettesfogathajtók produkcióit lehetett megcsodálni. Tizennégy fogat érkezett meg a szombati versenyre – először a kétfordulós akadályhajtásban mérték össze a tudásukat. Négyen is akadtak, akik mindkétszer alapidőn belül, hibátlanul teljesítettek, közöttük az összevetés döntött. Ezúttal három hibátlan teljesítmény akadt, a leggyorsabb, így az első helyezett Fülöp Zsolt, a Győrsági Lovas Egyesület versenyzője lett. A második helyet a gencsapáti Geröly Tibor (Főnix SE), a harmadikat Komálovics Ottó (Lukácsházi SE) érdemelte ki.

A szelestei az idei Vas megyei fogathajtó-versenysorozat ötödik állomása volt, a fogatosok akadályhajtásban szaporíthatták a pontjaik számát. Ez alkalommal Geröly Tibor kapta a legtöbb pontot Komálovics Ottó és a most negyedik helyen végző ifj. Szájer József (Katafai LSE) előtt. Az utolsó viadal, az augusztus 21-én rendezendő nagygeresdi megyei döntő előtt ifj. Szájer József és Komálovics Ottó is 48 ponttal áll, Geröly Tibor a harmadik 40 ponttal, a most abszolút hatodik Novák Szabolcs (Savaria LSE) a negyedik 35-tel. A pontversenyben a versenyzők négy legjobb eredményét veszik figyelembe, az ob-n Vas megyét képviselve az első három helyezett indulhat.

Délután vadászhajtással is szórakoztatták a nagyérdeműt Szelestén. Ebben a versenyszámban Geröly Tibor, Novák Szabolcs és Komálovics Ottó volt az első három helyezett sorrendje.

Kiemelt képünkön: A szelestei verseny a vasiak közül Geröly Tibornak sikerült a legjobban

Ezek is érdekelhetik