Hazai zöld-fehér győzelem

2021.08.13. 19:55

Győzelem a rajton – A Haladás-Viktória óriási lelkesedéssel játszott az ETO ellen – fotók

A női labdarúgó NB I. 1. fordulójában a jól játszó Haladás-Viktória FC legyőzte az ETO FC Győrt.

Pum András

20210813 Viktória Fc- Győr Női foci simple liga, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Haladás-Viktória FC–ETO FC Győr 2-0 (2-0). – Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 150 néző, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Molnár R.

Haladás-Viktória FC: Bíró – Balogh, Gődér, Horti, Kovács V. – Németh M., Urbán V., Sweatman (Németh Zs., 85.), Koprena (Csizmadia, 79.) – Németh A., Nagy V. (Kiss-Lantos, 75.). Edző: Székely Tibor.

ETO FC Győr: Szőcs – Fél P., (Nagy L., 46.), Savanya, Kovács L. – Németh L (Vida, 71.)., Oláh, Rácz (Feketevizi, 88.), Nagy F., Öreg (Sali, 75.) – Süle, Cameron. Edző: Menczeles Iván.

Vajon kinek hoz szerencsét vagy balszerencsét péntek 13.? Egyebek között ez volt a nyitómeccs kérdése. A szombathelyi csapatnál két gólerős támadó, a román válogatott Herczeg Andrea, valamint Szil Tünde sérülés miatt hiányzott. Érdekesség, hogy mindkét együttesben egy jamaicai válogatott volt a kezdőben. A hazaiaknál Marlo Sweatman, a vendégeknél Tiffany Cameron rohamozta a kaput.

A Haladás-Viktóriában korábban Bódai Viktória és Gődér Brigitta erősítette a győri csapatot, míg a vendégeknél Rácz Zsófia,

Öreg Cintia és Németh Loretta játszott Szombathelyen. A nézőtéren pedig többek között a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapatának vezetőedzője, Németh Szabolcs, egyik másodedzője, Paulik István és a klub ügyvezető igazgatója, Séllei Árpád is helyet foglalt, csakúgy mint a korábban a Viktóriát erősítő osztrák válogatott futballista, Heike Manhart.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, többet birtokolták a labdát, de komoly fölényt nem tudtak kiharcolni. A 9. percben jegyezhettük fel az első helyzetet, Nagy Vanessza vitte be középre a labdát, de 18 méteres lövését védte Szőcs. Két perc múlva viszont megszerezte a vezetést a szombathelyi együttes.

Nagy Vanessza kapott labdát, higgadtan bevezette azt a tizenhatoson belülre, majd 12 méterről a hosszú, bal sarokba helyezett (1-0). A gól jót tett a hazaiak futballjának, a kezdeti idegeskedés után megnyugodtak és vezettek néhány formás akciót. Ettől függetlenül változatlanul a kisalföldiek voltak veszélyesebbek, de a szombathelyi védők jól állták a rohamokat. A játék a hazaiak térfelén folyt, a győriek igyekeztek mindkét oldalról megbontani a védelmüket. Az első vendéghelyzetre húsz percet kellett várni, egy jobb oldali beadást Nagy Fanni fejelt mellé 11 méterről.

Két perc múlva szintén a jobb oldalon futott győri akció, a beadás után Öreg bal sarokra tartó félmagas lövését védte látványos, nagy vetődéssel Bíró. A 26. percben ismét a szombathelyi kapusnak volt dolga, de Oláh balról leadott lövését is fogta. Bíró eszén nem lehetett túljárni, nem sokkal később újból Oláh, ezúttal jobb oldali próbálkozását hárította. A 29. percben gyönyörű Koprena–Nagy–Sweatman akció után utóbbi 19 méteres lövése nem sokkal kerülte el a jobb sarkot. A 37. percben növelte előnyét a Haladás-Viktória.

Koprena bal oldali szögletét a hosszún érkező Gődér az öt és feles bal sarkáról a hosszú, jobb sarokba fejelte. (2-0). A 42. percben egy gyors kontrát vitt végig a jobb szélen Németh Adél, majd 12 méteres lövését lábbal védte Szőcs. Szünet után a vendégek láthatóan minél hamarabb szépíteni akartak, ám a vasiak óriási lelkesedéssel futballoztak.

A győriek egyszerűen nem találtak fogást a hazaiakon. Sőt, olykor a szombathelyi zöld-fehérek szépen kihozták a labdát, és felépítették támadásaikat. Kemény ütközések voltak, öt perc alatt előbb Kovács Laurát, majd a kapus Szőcs Rékát kellett hosszasan ápolni. A hazaiak remek akciókat vezettek, ám olykor lesen feledkeztek. „Ébresztő! – Játszik a csapat!” Az elsőt a győri, a másodikat a hazai drukkerek skandálták okkal-joggal. A 68. percben Cameron fordult le, de 16 méteres lövését bravúrral védte Bíró. Két perc múlva újra a szombathelyi kapus parádézott, fél percen belül két nagyot hárított. A 78. percben Vida tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, de bal sarokra tartó lövését hárította Bíró. A hajrát ugyan megnyomták a vendégek, de a viktóriások már nem engedték ki kezükből a játék képe alapján abszolút jogos győzelmet.

A Haladás-Viktória taktikusan, jól futballozva, megérdemelten nyert. A győzelemben nagy része van a remekül, válogatott formában védő Bíró Barbarának is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában