teke

2021.08.23. 07:00

Négy vasi tekés is szerepel a szlovéniai nemzetközi utánpótlás tornákon

Négy vasi sportoló is utazik a szlovéniai lány és fiú U14-es világkupára és az U18-as és U23-as világbajnokságra. A szentgotthárdi színeket Karba Bálint, Karba Noel és Cserpnyák Martin, míg a Balogunyomot Horváth Márton képviseli.

Pum András

Fotó: Thermalpark-Szentgotthárd

Vasárnap kezdődött és jövő hétfőig tart a szlovéniai Kranjban és Kamnikban – U14-es, U18-as és U23-as korosztályban – a lány és fiú tekevilágkupa és -világbajnokság. Az U14-esek világkupán játszanak, az U18-asok és U23-asok pedig világbajnokságon szerepelnek. A magyar válogatott tagjaként négy vasi tekéző is az utazó keretben kapott helyet.

Cserpnyák Martin és Karba Bálint (mindkettő Thermalpark-Szentgotthárd VSE) az U23-as válogatottbeli szereplése mellett visszajátszik az U18-ba is, klubtársuk, Karba Noel az U18ban, míg a balogunyomi Horváth Márton az U23-as korosztályban gurít majd. Két vasi játékos korábban a keretszűkítés áldozata lett – a répcelaki Simon Szabolcs (U18) az első, bábolnai edzőtábor után került kereten kívül, míg a sárvári Banai Bence (U18) a második, pápai összetartás utolsó napján került ki a keretből.

A szövetségi kapitány ugyanis úgy döntött, inkább az U23-as játékosok közül többen játsszanak vissza az U18-as korosztályba. Ami a menetrendet illeti, augusztus 22–26 között az U18-as világbajnokságot, 24–26 között az U14-es világkupát, 27–30-ig az U23-as világbajnokságot rendezik – zárt kapuk mögött, nézők nélkül – Szlovéniában.

Kiemelt képen: A gotthárdi Cserpnyák Martin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában