Sakk

2021.09.09. 08:00

Győzelemmel kezdett Rapport

A Haladás VSE versenyzője, Rapport Richárd győzelemmel rajtolt a sakkozók szuperversenyén a norvégiai Stavangerben, ahol a világ élmezőnyének tagjai közül hatan indulnak.

MTI

A jövő péntekig tartó viadal nyitónapján a magyar nemzetközi nagymester a sötét bábokat vezetve a hazaiak 2017-es junior-világbajnoka, Aryan Tari ellen diadalmaskodott. A mezőnyben ott van a regnáló világbajnok norvég Magnus Carlsen és az orosz Jan Nyepomnyascsij is, ők ketten vívnak meg a vb-címért ősszel a dubaji világkiállítás keretében, november 24. és december 16. között. A stavangeri tornán mindenki kétszer találkozik mindenkivel, és a tíz forduló alapján hirdetnek végeredményt. A szuperversenyt 2013 óta rendezi meg a norvég szövetség. Az eddigi győztesek közül a korábban háromszor is első Carl­sen mellett indul az orosz Szergej Karjakin is, aki a nyitó évben és 2014-ben végzett az élen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában