Beharangozó

2021.10.05. 20:00

Falco KC–Athén – Kezdődik a kosárlabda Bajnokok Ligája

Megkezdi szereplését a Bajnokok Ligája főtábláján a Falco KC Szombathely NB I.-es kosárcsapata. A magyar aranyérmes a csoportkör első fordulójában a görög AEK Athént fogadja szerdán 18 órakor.

Tóth Gábor

Székesfehérvár 20210925 Kosárlabda 2021 NBI NB1 férfiak Alba Fehérvár Falco Vulcano Energia KC Szombathely Fotó Tumbász Hédi Nemzeti Sport Vojvoda Dávid Váradi Benedek

Fotó: NSO/Tumbász Hédi

Idén három magyar kosárcsapat állhatott rajthoz a nemzetközi porondon. A tavaly harmadik Szeged az Európa Kupa selejtezőkörében tette próbára a tudását, de nem jutott be a csoportkörbe. Az ezüstérmes Szolnok az Európa Kupa főtábláján szerepel a román Oradea, a lengyel Legia Warszawa és a portugál FC Porto ellen. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) által kiírt legmagasabb szintű sorozatban, a Bajnokok Ligájában a bajnok és kupagyőztes Falco KC Szombathely indult. A vasi gárda a lett VEF Rigával, a görög AEK Athénnal és az olasz Trevisóval találkozik a csoportkörben, a D jelű négyesben.

A Falco remekül kezdte a bajnokságot, mind a négy bajnokiját simán nyerte. Az AEK két Szuperkupa-mérkőzéssel kezdte a szezont: a Promi­theas gárdájától kikapott (71-88), a Lavrio együttesét megverte (86-67). A bajnokságban eddig egy meccset játszott, az Olympiakosz vendégeként futott bele nagy vereségbe (78-103). Az 1924-ben alapított AEK Athén 12-szeres bajnok, 15-szörös kupagyőztes – legutóbb 2018-ban nyert bajnokságot, 2016-ban Görög Kupát. Az AEK Athén a görög játékosok mellett kolumbiai, spanyol, amerikai, szerb valamint lengyel légiósokat is felvo­nultat.

– Zsinórban harmadik éve vagyunk ott a Bajnokok Ligája főtábláján, ami szerintem komoly fegyvertény – jelezte Váradi Benedek, a Falco KC csapatkapitánya, válogatott játékosa. – Évről évre fejlődünk, egyre markánsabban teljesítünk a nemzetközi porondon. Megpróbálunk idén is előrébb lépni, ennek megfelelően szeretnénk továbbjutni a csoportból – ami nem lehetetlen, de nem is egyszerű feladat. Szeretnénk méltóképpen képviselni Európában a magyar kosárlabdát, Szombathely városát. Volt kilenc edzőmeccsünk, négy bajnokink. Készen állunk a nemzetközi szereplésre. A csapat kellően összeért, bőven tudtuk gyakorolni azokat a játékelemeket, amelyekre a BL-ben szükségünk lesz – és fizikailag is rendben vagyunk. Bár a Bajnokok Ligája azért erősebb sorozat, mint a magyar bajnokság. Főleg sebességben – mind játékban, mind gondolkodásban – gyorsabb. És fizikálisabbak a meccsek, sokkal több a test test elleni párharc. Az Athén minőségi csapat, tele rutinos, erős, magas játékosokkal. Volt görög és spanyol válogatottat is felvonultat. Ha el akarjuk érni a céljainkat, akkor hazai pályán nem hibázhatunk. Az AEK ellen döntő lesz a védekezésünk és a lepattanózásunk színvonala. Nagyon számítunk szurkolóink támogatására!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában