Labdarúgás

2021.10.31. 07:00

Rangadót vív a Németh-gárda – Diósgyőrben szerepel a Haladás

A labdarúgó NB II. 14. fordulójában hétfőn 20 órakor (M4 Sport) a Szombathelyi Haladás a Diósgyőri VTK vendége lesz.

Pum András

20211003 Szombathely fotó: ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás SZOMBATHELYI HALADÁS - BUDAÖRS NBII férfi labdarúgó mérkőzés. képen: DÉLCZEG GERGELY #7

Fotó: Unger Tamás

A diósgyőriek kerete a nyáron szinte teljesen átalakult, távoztak a légiósok, hazai futballisták érkeztek helyettük – és Kondás Elemér személyében új edző vette át a szakmai munka irányítását. A piros-fehéreknél szerepel három volt Haladás-futballista, Polgár Kristóf, Hegedűs János és Németh Márió is. A miskolci együttes hat győzelemmel, öt döntetlennel, három vereséggel, 27 ponttal a negyedik helyen áll a tabellán. A miskolci együttes legutóbb 2-1-re kikapott Tiszakécskén.

A DVTK hétközben kiesett a Magyar Kupából, a harmadosztályú Kazincbarcika (1-2) búcsúztatta. A hírek szerint több játékosuk is koronavírusos, így kérdés, kik léphetnek pályára a hétfő esti bajnokin. Az éllovas, 28 pontos Haladás a legutóbbi fordulóban 2-1-re legyőzte az Ajkát, a kupából a zöld-fehérek is búcsúztak: erősen tartalékos, fiatalokkal teletűzdelt csapatuk csak tizenegyesekkel kapott ki az első osztályú Gyirmóttól. – Jó mérkőzésre számítok, két jó és nagy múltú csapat találkozik egymással – mondta Németh Szabolcs, a Haladás vezetőedzője.

– A nyáron rutinos játékosokkal erősítettek, a tengelyük különösen erős, Hegedűs János, Könyves Norbert, Horváth Zoltán egyaránt kiváló futballista. Halljuk, olvassuk a híreket, hogy a koronavírus felütötte fejét ellenfelünknél, mi most elsősorban magunkra koncentrálunk. A héten próbáltuk úgy elosztani a terhelést a játékosok között, hogy hétfőn jó állapotban lépjen pályára a csapat. Akik pedig a szerdai kupameccsen játszottak, náluk különösen odafigyeltünk a megfelelő regenerációra. Nyerni megyünk, célunk, hogy leszakítsuk mögülünk a Diósgyőrt. Bízunk abban, hogy az esti időpont ellenére lesznek szurkolók, akik elkísérnek minket. Holdampf eltiltását tölti, Devecserinek a vádlija, Délczegnek a térde sérült meg a Gyirmót elleni kupameccsen, plusz többen kisebb sérüléssel bajlódnak.

Kiemelt képünkön: Kiss Bence jó teljesítményt nyújt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában