Kézilabda

2021.11.17. 20:01

A Vác vendégeként is elvérzett az SZKKA

Az NB I.-es női kézilabda-bajnokság kilencedik fordulójában Vácon kapott ki simán az SZKKA.

Sütő Dániel

20211031 SZKKA - Kisvárda NB1es női kézilabda mérkőzés, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: VN-archív

Váci NKSE–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 33-22 (13-9). Vác, 350 néző, NB I.-es kézilabda-mérkőzés, vezette: Őri E., Pozdena E.

Vác: Pásztor, Bukovszky (kapusok), Kácsor 2, Hámori 5, Aron 1, Ballai 3, Balogh 1, Grosch 1, Schatzl 3, Kuczora 7, Kovalcsik, Helembai 6, Diószegi 4, Bárdy, Szondi. Edző: Ottó Katalin.

SZKKA: Tomasevic, Balog (kapusok), Biró, Csire 2, Stosic 2, Kadlicsek, Horváth 1, Szendrei 1, Gheorghe 5, Pődör 5, Gorilska 3, Prkacin 3, Virág. Edző: Marosán György.

Az eredmény alakulása: 7. perc: 2-1. 13. p.: 5-3. 19. p.: 6-5. 25. p.: 9-7. 34. p.: 15-9. 40. p.: 20-11. 48. p.: 24-17. 55. p.: 30-20.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/3, ill. 3/3.

Nehezen született meg az első szombathelyi találat Vácon, öt és fél perc elteltével köszönt be először Pődör Rebeka révén az SZKKA Pásztor kapujába, csakhogy ekkorra már kettővel vezetett a házigazda. A gól meghozta a vendégeknél a várt áttörést, majd ledolgozva hátrányukat sikerült kiegyenlíteniük (2-2). A mérkőzés képe ettől még nem változott, a váciak diktálták az iramot és folyamatosan 1-2 góllal a vasiak előtt jártak.

Kicsivel több, mint negyedóra elteltével a hazaiaktól Helembait, a vendégektől pedig Gorilskát állították ki két percre. Ekkor Marosán György időt kért, taktikai utasításait azonban nem tudta kivitelezni csapata, ugyanis zsinórban Schatzl, Ballai és Diószegi is betalált, így négy góllal lógott meg a Vác (9-5). Hullámvölgybe kerültek a szombathelyiek, akik közül Prkacinnak sikerült megtörnie a nyolc percig tartó gólcsendet. Egy rövid fellángolás erejéig kettőre csökkentette hátrányát a Szombathely, az utolsó percekben azonban megrázta magát a Vác és ismét megnyugtató előnyt alakított ki (13-9).

Helembai-góllal, majd Virág Noémi piros lapos kizárásával folytatódott szünet után a találkozó. Az SZKKA ágyúi ismét hosszú percekre besültek, miközben a Vác becsülettel termelte a gólokat, nyolcra növelve előnyét (17-9). Az előző mérkőzések tapasztalata alapján sejthető volt, hogy nagyon nagy csodának kellene történnie ahhoz, hogy az SZKKA vissza tudja hozni ezt a meccset a sírból. 8-9 gólnyira állt be a csapatok közti különbség és bár próbált faragni hátrányán a vasi alakulat, minden egyes találatra hamar érkezett a válasz a túloldalon, magabiztos váci sikert eredményezve.

Jól jön majd a Marosán-csapatnak a női kézilabda-vb miatt beiktatott bajnoki szünet, lesz idő rendezni a sorokat, és hiányosságokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában