Szabadidős program

2021.11.04. 10:51

Átszelték Körmendet – 378-an gyalogoltak

Nagy sikerrel zajlott le a „Világ gyalogló nap” alkalmával rendezett szabadidős program Körmenden.

vaol.hu

Világ gyalogló nap Körmenden

Fotó: Jámbori Tamás

Az elmúlt évben a koronavírus-járvány miatt elmaradt a hagyományos, népszerű szabadidős program, idén viszont sikerült ismét megrendezni a Világ gyalogló napot. Az öt kiliméteres gyaloglás során Körmend jellegzetes épületeit tekintették meg a résztvevők. A szervezők – Baranyai Sándor vezetésével – a városi sétára főként az Olcsai-, a Somogyi- és Boldog Batthyány-iskolák diákjait, továbbá a körmendi lakosságot próbálták megnyerni. A rendezvény sztárvendége Halmosi Péter, a Haladás korábbi válogatott labdarúgója volt.

A gyaloglók a következő útvonalon haladtak: Olcsai-­iskola, vasútállomás, evangélikus templom, hétemeletes, Mária Immaculata-szobor, zsinagóga, katolikus templom kertje, vadászlak. Móricz Péter történész lebetegedett, de a körmendi múzeum a szervezők segítségére sietett, így ezúttal Pintér György tárlatvezető látta el információkkal a túrázókat. Végül 378 fő vett részt a gyalogláson – a szervezőknek ismét sikerült Körmend csendes, péntek délutáni nyugalmát hangos beszélgetéssel, gyermeki nevetgéléssel színesíteni, és elvinni a résztvevőket a természetbe.

– A Kék Üstökös SE minden résztvevőnek, kiemelten Körmend három általános iskolájának, továbbá Halmosi Péternek és a támogatóknak is köszönetét fejezi ki – fogalmazott Baranyai Sándor.

Kiemelt képünkön: Baranyai Sándor és Halmosi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában