Rangadó

2021.11.06. 07:00

Idegenben a Körmend

Az élvonalbeli férfi-kosárlabdabajnokság kilencedik fordulójában újabb kemény mérkőzés vár az Egis Körmend csapatára. Antonisz Konsztantinidesz együttese szombaton 18 órától a tabella tizedik helyén szerénykedő Alba Fehérvár otthonában lép pályára.

Sütő Dániel

20211029 Körmend Egis Körmend–Pécsi VSK Veolia NB I.-es férfi kosárlabda mérkőzés Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe Képen: #11 Maliek White

Fotó: Szendi Péter

Férfias küzdelemben gyűrte le a legutóbbi fordulóban a Körmend a Pécs gárdáját. Noha már a találkozó második negyedének első felében eldőlni látszott a csata, egészen mélyről, húszpontos hátrányból sikerült visszakapaszkodnia Dragan Aleksic együttesének. Antonisz Konsztantinidesz időben fújt ébresztőt csapatának, így a körmendieknek sikerült kifogniuk a szelet a pécsiek egyre dagadó vitorlájából, majd – ha kisebb nehézségek árán is – sikerült két vállra fektetni a baranyaiakat. A vasi piros-feketéknek nagy szükségük volt a Pécs elleni sikerélményre, hiszen eléggé hektikus sorozat áll a Körmend mögött. Szombaton még ennél is nehezebb feladat vár a Rába-partiakra, akik a bajnokság ötödik helyéről – négy győzelemmel, három vereséggel a hátuk mögött – várják a székesfehérvári összecsapást.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen otthonában jó kosárlabdát játszik a Fehérvár, idegenben azonban akadtak problémáik a korábbi meccseiken – fogalmazott a találkozót megelőzően Durázi Krisztofer, az Egis Körmend kosarasa. – Fontos lesz, hogy a saját játékunkat tudjuk érvényre juttatni, ami az eddigi idegenbeli mérkőzéseinken többnyire sikerült is. Nincs kifejezetten gyenge pontja az Albának, ezért is lesz mérvadó, hogy maradéktalanul betartsuk a taktikai utasításokat és az eltervezett stratégiát. Erőt kell merítenünk a Pécs ellen aratott diadalból, hogy Székesfehérváron is győztesen hagyhassuk el a pályát – fogalmazott a Rába-partiak játékosa.

Az Alba tabellán elfoglalt jelenlegi tizedik pozíciója csalóka, ugyanis olyan találkozókat buktak el korábban, ahol félig-meddig zsebben volt a győzelem. A Pécs ellen például 25, a Kecskemét ellen 10, a Szolnok ellen pedig 20 ponttal is vezettek a fehérváriak, mégis mindanynyiszor vesztesen hagyták el a pályát. Éppen ezért már most elég nagy hiányérzet lehet az Alba játékosaiban, hiszen ha az imént említett három mérkőzést megnyerték volna, most a tabella harmadik helyén állhatnának. Feltételes módnak azonban nincs helye a sportban, így a tabella második feléből várhatja a Körmend elleni rangadót a Fejér megyei együttes, amely a napokban egy új játékos érkezését jelentette be. Az amerikai és nigériai állampolgársággal egyaránt rendelkező, 32 esztendős, Michael Fakuade Chicagóban született, 4-es és 5-ös poszton egyaránt bevethető, 201 cm magas, 107 kg súlyú kosaras egyetemi évei során a Northern Illinois és az Illinois- Springfield együttesében szerepelt, az elmúlt időszakban Egyiptomban kosarazott.

Kiemelt képünkön: Maliek White harciasságára ezúttal is nagy szüksége lesz a Körmendnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában