Racketlon

2021.11.24. 07:00

Sákovics Péter és Lubomir Budinsky történelmi vb-sikere

Sákovics Péter – szlovák partnerével – megnyerte a korosztályos páros racketlon (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda, tenisz) világbajnokságot.

Tóth Gábor

Fotó: VN/SEK

Sákovics Péter október végén Svájcban lépett pályára, ahol +60-as korosztályban nyert egyéni világbajnokságot. Nem sokat pihenhetett, a napokban ugyanis Csehország, Prága adott otthon a páros racketlon-vb-nek. Az első két napon a páros vb zajlott, utána pedig a Cseh Opent rendezték meg, ahol csak egyéni számok szerepeltek a programban.

Sákovics Péter párja ezúttal a szlovák Lubomir Budinsky volt, remekül megértették egymást, nagyszerű játékkal szerezték meg a +60-as kategória aranyérmét. Az elődöntőben egy cseh–svájci páros hajtott fejet, a döntő után pedig a dán páros volt kénytelen gratulálni.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ oktatója újabb győzelmével beírta a nevét a sportág történelmébe. Túl azon, hogy 16. világbajnoki címével messze megelőz mindenkit, ő az egyetlen játékos, aki párosban vb-t tudott nyerni a +45, a +50, a +55 és a +60-as kategóriában is.

A páros vb után rendezték a Cseh Opent az egyéni számokkal. Sákovics természetesen itt is rajthoz állt, és ha már benevezett, akkor meg is nyerte a +60-as kategó­riát. Ehhez három győzelemre volt szüksége: egy svájci és két dán játékost vert meg. Sákovics immár 16. alkalommal nyerte meg a cseh nemzetközi bajnokságot.

Kiemelt képünkön: Lubomir Budinsky és Sákovics Péter – vb-t nyertek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában