Hatalmas bravúr

2021.12.08. 07:00

A Szombathelyi Sportiskola úszója kétszer is országos csúcsot javított Baján

A Szombathelyi Sportiskola úszószakosztályának versenyzői Győrben és Baján mérettették meg magukat legutóbb. Az értékes sikerek közül kiemelkedik Bozsodi Máté két új országos csúcsa.

A Győrben medencébe szálló 22 SZoSI-versenyző közül többen is egyéni csúccsal, érmekkel térhettek haza. Nagyon összeszedetten versenyeztek, és sok tapasztalattal gazdagodtak, ami jó visszajelzés az edzők számára is. A Bajai Halászlé Kupán részt vevő szombathelyi csapat mind a 14 tagja kitett magáért.

 

A hosszú utazás ellenére csak úgy záporoztak a jobbnál jobb eredmények, egyéni csúcsok a 25 méteres rövid pályás medencében. Az érmes helyezések mellett a pontszerző pozícióknak köszönhetően a SZoSI szakosztálya harmadik helyen végzett az összesített pontversenyben.

 

– Mindkét helyszínen rengeteg érmet nyertek a fiatalok – számolt be Budavári István, a Szombathelyi Sportiskola úszószakosztályának edzője. – A felkészülési versenyek kiváló erőfelmérőnek bizonyultak a cikluszáró megmérettetéseink előtt, amelyeket a jövő héten rendeznek meg Győrben és Kaposváron. A hagyományos Bajai Halászlé Kupára ritkán jutunk el a nagy távolság miatt, de megérte elutazni, mert szinte mindenki egyéni csúcsot úszott. Az abszolút meglepetéseredményt Máté szállította azzal, hogy megdöntötte 50 és 100 méter háton az eddigi korosztályos országos csúcsot, erre egyikünk sem számított – mondta a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában