Teke

2021.12.17. 07:00

Helytállt a Szentgotthárd - A szuperligás tekecsapat kilépett a nemzetközi porondra

A negyedik helyről várja a folytatást a férfiteke-szuperligában szereplő Szentgotthárdi VSE együttese.

Cserpnyák Martin nemcsak klubcsapatában, az utánpótlás-válogatottban is jól játszott

Forrás: Szendi Péter

A szentgotthárdiak egy mecscsel kevesebbet játszottak riválisaiknál, de a tízcsapatos mezőnyben így is a negyedik helyen várják a jövő évi folytatást. Tróbert József csapata nyolc bajnokin öt győzelmet és három vereséget gyűjtött be, tíz pontot szerzett a szuperligában. A vasiak január 15-én pótolják az FTC elleni idegenbeli, a kilencedik fordulóból elmaradt mérkőzésüket. 

 

– Ha előzetesen, a bajnokság előtt valaki azt mondja nekem, hogy a negyedik helyen telelünk, szó nélkül aláírtam volna – mondta Tróbert József, a Szentgotthárdi VSE edzője, elnöke. – Reálisan nézve persze lehetett volna kicsit jobb is a szereplésünk, de összességében abszolút elégedett lehetek. Itthon és idegenben is nagyjából azt nyújtottuk, amire képesek vagyunk – kivétel a Nagymizdó elleni hazai bajnokink, ahol váratlan vereséget szenvedtünk. Igaz, hogy arra a meccsre a fél csapat koronavírus-fertőzésből, illetve karanténból tért viszsza, de így sem kellett volna kikapni, valamennyi játékos betlizett. Büszkék lehetünk a répcelaki győzelmünkre, hiszen korábban még sosem nyertünk náluk. Ami az ütött fákat illeti, jó lenne elérni a 3700-as számot, viszont ehhez minden játékosnak a maximumot, a legjobb teljesítményét kell nyújtania aznap. De a jelenlegi átlagunk sem rossz, és még tudunk javulni – ősszel ugyanis maradt még bennünk teljesítmény. Egyénileg senkit sem szeretnék kiemelni, valamennyi játékosomnak akadtak jó és rosszabb meccsei is. Őszszel fennállásunk során először kiléptünk a nemzetközi porondra is, az NBC-kupában szerepeltünk. A németországi tornán a 13. helyen végeztünk, de ha minden játékos csak tíz fával többet dobott volna, a legjobb négybe kerülhettünk volna. Mindenesetre első nemzetközi szereplésnek, tapasztalatgyűjtésnek kiváló volt a verseny. Emellett három versenyzőnk – Cserpnyák Martin, Karba Noel és Karba Bálint – részt vett az utánpótlás-világbajnokságon is. Az U18-as csapatban ezüstérmet szereztek, míg Martin egyéni összetettben bronz-, tandemben zalaegerszegi társával pedig aranyérmet szerzett. Szóval úgy vélem, a nemzetközi porondon is szép eredményeket értünk el.

 

 – Nem álltunk le az edzésekkel, készülünk az FTC ellen és a tavaszi folytatásra – folytatta Tróbert. – Folyamatosan csiszoljuk a technikánkat, egyre jobb formában vagyunk. Szerencsére – a beteg Düh András kivételével – már valamennyi tekézőnk hadra fogható. Ami a célokat illeti, a harmadik-negyedik hellyel és a magyar kupában a négy közé jutással tökéletesen elégedett lennék. Szeretnénk jövőre is kilépni a nemzetközi porondra. De akkor sem leszünk csalódottak, ha „csak” a középmezőny elején végzünk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában