Tradíció

2021.12.06. 17:50

Idén a jogászok nyertek az orvosok ellen

A jogászok magabiztos, 5-1-es győzelmével ért véget Vas megye egyik tradicionális párharca, az orvosok és a jogászok barátságos labdarúgó-mérkőzése.

Fotó: VN/Tóth Ferenc

Az orvosok–jogászok mérkőzést évente egyszer rendezik meg, az idén már a 30. alkalommal feszültek egymásnak a felek az Illés Akadémia műfüves pályáján – tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt a hagyományos erőpróba. Az utolsó, 2019-es összecsapás döntetlennel végződött, az azt megelőző három meccset pedig az orvosok nyerték – a jogászok nem titkoltan azzal a szándékkal léptek pályára, hogy megszakítják hosszú ideje tartó nyeretlenségi sorozatukat.

 

Ennek megfelelően a 2x30 perces derbin aktívabban kezdtek a jogászok, és Lappints Árpád bombagóljával gyorsan vezetést is szereztek (1-0). Nem sokkal később egy remek támadás végén Csatár Miklós forintos passza után Németh Márton növelte a jogászválogatott előnyét (2-0). Ezt követően Stetina Zsolt duplázott – mindkét gólját remek helyzetfelismerése alapozta meg (4-0). Az orvosok nem adták fel, László Levente révén szépítettek (4-1) még a szünet előtt. De az orvosok már nem tudtak visszajönni a meccsbe, mert biztos előnye tudatában szervezetten futballozott az ellenfél. Sőt, a találkozó első gólját szerző Lappints Árpád egy szép egyéni alakítás után ismét betalált, így pontot tett a találkozó végére.

 

A csapatok névsora, orvosok: Szép Adrián orvostanhallgató, dr. Kóger Tamás, dr. Simon István, dr. Vörös Zsolt, dr. Varga Máté, dr. Jánó Zoltán, dr. Virth Balázs, dr. Kovács Szilamér, dr. Molnár Mátyás, dr. László Levente, dr. Hajós György (csapatvezető). Jogászok: dr. Bertha Valentin, dr. Torják Norbert, dr. Tar Ferenc, dr. Kaposi Gergely, dr. Csapó Dávid, dr. Szaiff László, dr. Stetina Zsolt, dr. Németh Márton, dr. Lappints Árpád, dr. Németh Zoltán, dr. Csatár Miklós, dr. Bíró Barna, dr. Kövesdi Zoltán, dr. Tóth Ferenc (csapatvezető).

 

A mérkőzés gólszerzői: dr. Lappints Á. (2), dr. Stetina Zs. (2), dr. Németh M., illetve dr. László L.

 

Kiemelt képünkön: Közös képen az orvosok és a jogászok futballcsapata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában