Ökölvívás

2021.12.03. 07:00

Íreket vertek a kőszegi bunyósok

Két kőszegi bunyós – Buza Rafael és Buza Rómeó – is ringbe lépett a magyar válogatott tagjaként a Magyarország–Írország ökölvívó-csapattalálkozón.

Tóth Gábor

Fotó: Fotó: VN/Fitt-Box

Írország és Magyarország felnőtt és korosztályos ökölvívói mérték össze tudásukat, felkészültségüket a csapattalálkozón. A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület két sportolója, a Buza testvérpár, Rafael és Rómeó is helyet kapott a nemzeti csapatban. Az első napon Buza Rafael ifjúsági 63,5 kg-ban az ír bajnok Cody O’Reillyvel csapott öszsze, míg Buza Rómeó ifjúsági 67 kilóban John Fay ellen mérkőzött meg. Mindkét kőszegi fiú három menetet töltött a ringben, mindketten egyhangú pontozással győztek.

A második napon Buza Rafael egy súllyal feljebb lépett, a 67 kg-os súlycsoportban az Európa-bajnoki érmes, ír bajnok John Fay ellen húzott kesztyűt (akit testvére előző nap legyőzött). Olyanynyira remekül bokszolt, akkora tempót diktált, hogy a harmadik menetben a vezetőbíró többszöri rászámolás után beszüntette a mérkőzést – a meccs kiérdemelte a nap legjobb mérkőzése díjat is. Buza Rómeó is feljebb lépett egy súlycsoportot, 71 kgban az ugyancsak ír bajnok Bob Flooddal mérkőzött meg.

Harcos, pörgős mérkőzést vívtak a felek, végül az ír bunyós győzedelmeskedett. – Összességében nagyon jó két napot zártunk. A srácok kitettek magukért, szép teljesítményt nyújtottak, büszke vagyok rájuk. Ez a nemzetközi csapattalálkozó remek lehetőség volt a tapasztalatszerzésre – értékelt Varsányi Áron vezetőedző.

Kiemelt képünkön: Buza Rafael lendül akcióba (balról) – mindkét ellenfelét legyőzte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában