Labdarúgás

2021.12.28. 07:00

Kiváló meccsekkel kezdődött el a Szilveszter Kupa

Hétfőn elrajtolt a 35. Concordia Üzemanyagkutak-Szilveszter Kupa kispályás labdarúgótorna. Az első napon az amatőr C csoport és az öregfúkmezőny csapatai léptek pályára.

TG, PA

Parázs párharcok is akadtak

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Hétfőn az amatőr C csoport küzdelmeivel kezdődött meg a nagy presztízzsel bíró torna. És mindjárt egy kellemetlen feladatot kellett megoldaniuk a szervezőknek: az Ostrom Gumiszerviz csapata ugyanis nem érkezett meg – minden ellenfele 3-0-s gólkülönbséggel „kapta meg” a meccset. Az gyorsan kiderült, hogy a csoport két legerősebb csapata a Petrovics Apartmanház és a Csikó Csárda együttese. A csoport elsőségről döntő csatát végül a Petrovics nyerte 4-2-re – de mindkét csapat továbbjutott. Egyébként a Petrovics roppant gólerősen futballozott, leszámítva ugyanis az „ajándékba kapott” három gólt, a három csoportmeccsén 14 góllal terhelte meg ellenfelei hálóját – ebből a termésből Savanyó Gábor öt találattal vette ki a részét. 

 

A C csoport végeredménye: 1. Petrovics Apartmanház 12 pont, 2. Csikó Csárda 9, 3. Jokers FC 6, 4. Gold Diggers 3, 5. Ostrom Gumiszerviz 0 – az első két helyezett továbbjutott a középszakaszba. Kora délután aztán az öregfiúk léptek pályára. Ekkorra már szépen megtelt a Haladás Sportkomplexum lelátója, igazi futballhangulat övezte az összecsapásokat – egyébként nem úgy tűnt, mintha öregfiúk kergetnék a labdát. Hiszen olyan játékosok alkották a csapatokat, mint például a Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapatának szakmai stábjából Németh Szabolcs, Sipos Norbert, Bánfalvi Zsolt. Rajtuk kívül Halmosi Péter, Kaj András, Lengyel Miklós, Tóth Péter, Subicz Gábor, Horváth Róbert, Táncsics András is parkettre lépett. Az előzetes esélylatolgatás, a nevek alapján az A csoportban a Május 1. Étterem és a Falcold, míg a B jelű négyesben a Don Pepito és a Kiswire Szentgotthárd lépett pályára a továbbjutást érő helyekért. 

 

A Május 1. és a Falcold rögtön az első meccsen összecsapott egymással: Varga Attila két góljával 2-0-ra nyert a Május 1. A többi meccs is nagy csatát, szép megoldásokat és olykor látványos gólokat hozott. Az A csoportból a Május 1. és a Falcold, a B-ből a Lakoma Étterem és a Don Pepito jutott a négy közé. Öregfiúk, az A csoport végeredménye: 1. Május 1., 2. Falcold, 3. Torcida Lendava, 4. Hotel Textil Service Old Boys. A B csoport végeredménye: 1. Lakoma Étterem, 2. Don Pepito, 3. Kisware Szentgotthárd 4. Komárom. – Mindkét csoportból az első két helyezett jutott az elődöntőbe. A négy közé jutásért vívott találkozókat csütörtökön, a torna utolsó napján rendezik. Először 13.50-kor Május 1.– Don Pepito, majd 14.05-kor Falcold–Lakoma Étterem öszszecsapásokra kerül sor. 

 

Kedden – ma – 8 órakor a női mezőny csapatai lépnek pályára: a hét gárda körmérkőzést vív, a négy legjobb jut tovább. Érdemes lesz a Celldömölkre (Zsömlye Viktória, Söptei Lívia, Kiss Emília, Nagy Bianka, Kovács Enikő), a Csepregre (Molnár Ramóna, Hóldosi Ramóna, Pócza Krisztina, Koósz Írisz) és a Rábapatyra (Papp Szilvia, Zeke Friderika, Németh Nikolett, Stenger Orsolya, Farkas Krisztina) figyelni. Majd 16.45-től a nyílt mezőny A csoportja következik. Többek között a címvédő Buntstift is bemutatkozik – vélhetően idén is az aranyéremét indul harcba a többek között Kozmor Ákost, Lévai Gergőt, Steiner Márkot, Imre Jánost, Imre Balázst, Halmos Mátét, Horváth Detrét, Halmai Ramónt felvonultató alakulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában