Országos torna

2022.01.06. 09:00

Kispályás csúcsfutball Bükön

Hétvégén rendezik a 8. Tutto Bene Scarpe Kupa országos teremlabdarúgó-tornát a büki sportcsarnokban – remek csapatokkal, minőségi futballistákkal.

Tóth Gábor

Halmos Máté, a Buntstift gólvágója Fotó: Cseh Gábor

Fotó: Foto: CSG

A tavalyi kihagyás után idén 16 csapat alkotja a mezőnyt. Érkeznek résztvevők Tapolcáról, Győrből, Keszthelyről és Ajkáról is. A 35. Szilveszter-kupán sikeresen szereplő csapat közül a győztes M-Flex több játékosa a Tutto Bene Scarpe-Black Jack FC színeiben lép pályára. Ott lesz a büki tornán a Szombathelyen ezüstérmes Buntstift és a bronzérmet begyűjtő Petrovics Apartmanház. De a Colonia, a Casablanca és a FocIszak neve is jól cseng kispályás körökben.

 

 Szombaton lejátsszák a csoportkört a csapatok (5+1 fő, 1×20 perc), minden négyesből a legjobb három jut tovább. A szombat esti sorsolás után kialakul négy hármas csoport. Vasárnap a második csoportkör után minden hármasból két csapat, összesen nyolc gárda jut tovább. A negyeddöntőktől már egyenes kieséssel folytatódik a torna. Új győztest avatnak, mert a legutóbbi, 2020-as bajnok budapesti Mad Dogs az idén nem tudott nevezni – akkor a Buntstift gyűjtötte be az ezüstérmet. 

 

– A koronavírus-járvány azért rányomta a bélyegét tornára, eredetileg 24 csapattal terveztünk, de a jelenlegi helyzetben nem lehetek elégedetlen a 16 csapattal – fogalmazott Kovács Zoltán fő szervező. – A színvonalra viszont ezúttal sem lehet panasz, komoly erőt képviselő csapatok lépnek pályára. 

 

A csoport: FC Buntstift (Kőszeg, Szombathely), FocIszak FC-Martini Car Autókereskedés (Szombathely), Divodent (Szombathely), Jugend (Körmend). B csoport: Petrovics Apartmanház (Bük, Szombathely), Casablanca Kávézó-IMO (Szombathely), Budai Bádog (Körmend), VektorBau Invest (Tapolca). C csoport: Cső Lavina (Győr), Lap Land (Keszthely), Gépágyú-HD Házak (Győr), Cuba Libre (Vép). D csoport: Tutto Bene Scarpe-Black Jack FC (Bük, Szombathely), Colonia (Szombathely), Cemix Hungary Kft. (Ajka), Nonszponzor- Albán Legendák (Balatonfüred). 

 

A szombati program, 10.00: A csoport. 12.30: B csoport. 15.00: C csoport. 17.30: D csoport. Vasárnap 10 órakor kezdődik a torna, a döntőt 18 órakor rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában