Torna

2022.01.11. 07:00

Sérüléséből felépülve már edzésbe állt Dévai Boglárka

Dévai Boglárka, a Delfin SI SE Európa-bajnok tornásza horrorisztikus sérüléséből felépülve ismét edzésbe állt. Célja, hogy idén legalább egy versenyen szőnyegre léphessen.

Sütő Dániel

Dévai Boglárka két évvel ezelőtti horrorisztikus térdsérülését követően ismét megpróbálja magát felépíteni

Forrás: Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

 Ha mérlegre tennénk a Delfi n SI SE Európa-bajnok tornászának legutóbbi négy évét, a negatívumokkal teli serpenyő alaposan lehúzná a pozitívumokat tartalmazót. 

 

Dévai Boglárka Eb-győzelme után két évet kellett várni, mire újra szőnyegen láthattuk lábujjsérülése miatt. Aztán 2020 októberében a hagyományos szombathelyi nemzetközi tornavilágkupán parádésan tért vissza, ugrásban senki sem volt jobb nála. Majd két héttel később egy átlagos edzésen kezdetét vette az újabb kálvária. Bogi nagyon komoly térdsérülést szenvedett: belső oldalszalagja részlegesen elszakadt, szakadt a porc és az elülső keresztszalag is. Combcsontjából egy félcentis darab kitépődött az oldalszalag tapadásánál. 

 

Az MR-vizsgálat még egy elmozdulás nélküli törést is mutatott a sípcsontjában, de azzal nem is kellett foglalkozni. Még 2020 októberében egy kétórás műtéten esett át Dévai Boglárka az Uzsoki Utcai Kórházban.

 

 – Műtéttel kezdődött 2021 eleje is, majd egy újabb beavatkozásnak kellett alávetni a térdem májusban – tekintett vissza a mögöttünk hagyott egy évre a Delfin SI SE Európa-bajnok tornásza. – Finoman fogalmazva abban az időszakban a mentális egészségem sem volt a topon, de örülök annak, hogy év végére össze tudtam magam szedni. Szerencsére a nyelvvizsgám is meglett, a suli is jól megy – ezek mind-mind pozitívan hatnak rám. Elég sok változást hozott 2021 utolsó pár hónapja a magánéletemben. Most nagyon jól érzem magam, a múlt héten kedden kezdtük ismét a felkészülést, szerdán és csütörtökön is teljes erőbedobással dolgoztam. Az volt tulajdonképpen Erzsi néninek és Gabi bácsinak a karácsonyi ajándékom, hogy bejelentettem, januártól ismét szeretnék edzésbe állni, aminek nagyon örültek. Én pedig annak örülök, hogy ismét motiváltan tudok nekiállni a sportnak és nincsenek bennem akkora félelmek, mint mondjuk tavaly. Az iskolai elfoglaltságok – vizsgák teljesítése és a kötelező sítáborozás – miatt jó pár napra kiesek az edzésekből, de nagyon elszántan kezdtem el az évet, és abban bízom, hogy minél magasabb szintre sikerül majd visszajutnom – bizakodott Bogi, aki a tavalyi esztendő utolsó harmadában kevesebb edzésre járt, lába nem kapott nagymértékű terhelést. Leginkább korláton dolgozott, amin kevésbé kell alsó végtagjait használnia. 

 

– Rengeteg munka vár még a lábamra, alaposan meg kell erősítenem, hiszen ilyen sérülést követően ez a legfontosabb – vázolta a jelenlegi helyzetet a tornász. – A fájdalmak nem múltak el, azokkal továbbra is küszködök, de sajnos ezt el kell fogadnom, mert a sérült rész a jövőben az időváltozásokat, frontokat egyaránt megérzi. Próbálom tűrni a fájdalmat és minél több mindent megcsinálni az edzésen. Kellő óvatossággal és maximális elszántsággal vágott bele 2022-be a sportoló. 

 

– Úgy álltam neki az évnek, hogy amit lehet, azt szeretnék kihozni magamból, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég – fogalmazott Dévai Boglárka. – Nem lehet pontosan megmondani, mire leszek képes. Nem tudom megjósolni, hogy az edzéseken mennyit bír majd a lábam, de nagyon szeretnék ebben az évben valamilyen versenyen elindulni, legyen az hazai vagy külföldi, teljesen mindegy. Az a célom, hogy legalább egy tornán részt tudjak venni idén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában