Kézilabda

2022.02.21. 07:00

Megizzadt az éllovas NEKA Szombathelyen - Hatalmasat küzdött a házigazda SZKKA

A női NB I/B.-s kézilabda-bajnokság 18. fordulójában kis híján borította a papírformát az SZKKA a listavezető ellen, végül négy góllal bizonyult jobbnak a vendég NEKA.

SD

Forrás: SZKKA

A női NB I/B.-s kézilabda-bajnokság 18. fordulójában kis híján borította a papírformát az SZKKA a listavezető ellen, végül négy góllal bizonyult jobbnak a vendég NEKA.


Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U19–NEKA 20-24 (11-10). Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok, 100 néző, vezette: Dáné R., Marton Zsófia. 


SZKKA: Farkas H. 1 – Horváth A. 4, Zsákovics 4, Wutschi 5, Tóth B., Gabnai 4, Győri 2 Csere: Lőrincz – Török, Temesvári. Edző: Pődör Zoltán.


Remek hangulat fogadta a pályára érkező csapatokat. A hazaiak ezúttal is több játékosukat nélkülözték. A találkozót a vendégek kezdték jobban (0-2), de aztán fordult a kocka (3-2), és a szombathelyi lányok egy emberként összekapaszkodva igazi nagybetűs csapatként küzdve átvették a játék irányítását és a 23. percben többek között Farkas egészpályás góljával négygólos előnyre tettek szert (10-6). A NEKA azonban a szünetre egygólosra csökkentette hátrányát (11-10).


Kiváló szellemben kezdte a második félidőt az SZKKA, Győri saját térfeléről talált be, amivel ismét hárommal ment a házigazda (14-11). Farkas brillírozott a kapuban, aminek köszönhetően a 37. percben ismét elég jelentős előnyt alakított ki a Szombathely (16-11). Az utolsó negyedórára visszajött a meccsbe a NEKA, folyamatosan dolgozta le hátrányát. Az 55. percben Horváth Petra szolgáltatta az újabb fordulópontot: átvette a vezetést a vendég csapat (19-20) és az utolsó öt percben ha nehezen is, de sikerült megnyernie a meccset. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában