Futsal

2022.02.11. 20:20

Veszprémben nyert a Haladás

Az NB I.-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának első fordulójában Veszprémben nyert rangadót a Haladás.

Tóth Gábor

Forrás: VN-archív

Fotó: Unger Tamás

Veszprém Futsal–Haladás VSE 0-2 (0-1). Veszprém, 800 néző, NB I.-es futsalmérkőzés, felsőházi rájátszás, vezette: Wittner, Kubicsek, Kondákor.

Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Pál P., Rutai. Csere: Matyi (kapus), Komáromi, Everton, Dorogi, Sergio, Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt.

HVSE: Alasztics – Hajmási, Dróth, Dávid, Vas. Csere: Gyimesi, Homlok (kapusok), Kovács M., Luiggi, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Papp, Henrique. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Gólszerzők: Dróth (16.), Luiggi (26.).

 

Nagy lendülettel, letámadással nyitott a Haladás. De keményen beleállt a meccsbe a házigazda is. Ettől függetlenül a Haladás tűnt kapura veszélyesebbnek. Múltak a percek, egyre fokozódott a szombathelyi nyomás – érett a gól. A Veszprém foggal, körömmel védekezett, arra rúgta a labdát, amerre állt. Spandler kapus pedig nagyokat védett. Dróth szerezte meg a vezetés a Haladásnak: Dávid oldalberúgását váltotta gólra (0-1). Az etap hajrájában viszont nyíltabb játékra váltott, több helyzetet kialakított a Veszprém. A Haladás pedig kontrázott. De több gól nem esett a szünetig.

 

 A második félidő ismét szombathelyi helyzetekkel kezdődött. Komoly labdabirtoklási föllényt harcolt ki magának a HVSE. Aztán egy remek kontra végén Henrique passzából Luiggi játszotta magát tisztára, és talált kapuba (0-2). A veszprémiek kezdték elveszteni a fejüket. A forró hangulatban, a veszprémi ultrák előtt nem is mert befújni egy büntetőt a Haladás javára a játékvezető... A kőkeményen játszó házigazda pedig elkezdett minden mindegy alapon rohamozni. Nehéz perceket élt át a vendég – de Alasztics remekül védett. Szűk öt perc volt hátra, amikor vészkapus játékra váltott a Veszprém. Azonban nem talált rést szombathelyi falon – szervezetten, harciasan futballozott a Haladás. 

 

És végül megnyerte a rangadót, a nagy csatát. Így komoly idegenbeli sikerrel indította a rájátszást!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában