Csapatbajnokság

2022.03.11. 09:03

Szőnyegen az egyetem tornászai

A felnőtt másodosztályú torna vidék-csapatbajnokság első fordulójában az ELTE PPK Sporttudományi Intézetének férfialakulata a második helyen zárt, a hölgyek csak egyéniben tudták megmérettetni magukat.

Sütő Dániel

Sárai Gabriella edző és csapata

Forrás: VN/ELTE PPK SI

Budapesten rendezték a női csapat- és egyéni felnőtt másodosztályú vidékbajnokságot. Az ELTE PPK Sporttudományi Intézet Szombathely hallgatói a rövid, egy hónapos felkészülésre több pluszedzéssel hangolódtak. Szenner Szabina – a tőle megszokott rutinnal és magabiztossággal – a 23 főt felvonultató népes mezőnyben egyéni összetettben kilencedik helyen végzett. Ugrásban ötödik, gerendán hatodik lett. 

 

Papp Katalin szinte hibátlan teljesítménnyel zárta le 18 éves tornászpályafutását ezen a versenyen. Tasnádi Renáta felkészülését betegség nehezítette, de nagy akaraterővel versenyzett. Vidák Anna először szerepelt az egyetem csapatában, jól teljesített. – Sérülések és egyéb elfoglaltságok miatt nem tudtunk kiállni csapatban, ennek ellenére jól szerepeltünk és tisztességesen helytálltunk – értékelte a lányok teljesítményét Sárai Gabriella, a csapat edzője. Ugyancsak a főváros adott otthont a felnőtt férfi másodosztályú torna vidék-csapatbajnokságnak is. 

 

Az ELTE PPK Sporttudományi Intézet férfiegyüttese az előkelő második helyezést érte el 175,450 ponttal. Németh Tamás 58,600, Pados János négy szeren 31,300, Simon Sándor öt szeren 40,900, Csekeő Botond 55,700, Lappints Regős 60,200, Krivácsy Zoltán egyéni összetettben négy szeren 30,500 pontot ért el. – A másodosztályú tornabajnokság távol áll az elsőosztályútól – fogalmazott Lappints Regős, a csapat edzője. 

 

– Hobbiként, örömsportként űzzük. Régen összetettük volna a két kezünket az ilyen eredményekért, de most mindamellett, hogy örülünk a sikernek, tudjuk azt, hogy ennél többre is képesek vagyunk. A vidéki egyéni és csapatbajnokság következő fordulóját ősszel rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában