Karate

2022.04.05. 13:00

Jól teljesítettek a szombathelyi karatésok - Sok éremmel tértek haza a Leo korosztályos sportolói

Eredményesen szerepeltek a szombathelyi „Leo” Karate-do SE Egyesület sportolói a III. Tigris Kupa nyílt nevezéses országos karateversenyen.

Tóth Gábor

Bánhegyi Péter (elöl balról) és Káldi Kevin edzőjük, Gál Róbert társaságában

Forrás: VN/”Leo” Karate-do SE

Dunaharaszti, a Városi Sportcsarnok adott otthont a hagyományos, országos szinten is nagyon népszerű erőpróbának. A rendezvényen húsz klub sportolói vettek részt, 460 nevezést regisztráltak a szervezők. A Vas megyei, egyben a szombathelyi színeket a „Leo” Karate-do SE Egyesület képviselte három versenyzővel. A 8-9 éves korcsoportban Káldi Kevin szivacskumitéban és normál kumitéban (küzdelem) indult, mindkét kategóriában a harmadik helyet szerezte meg. 

 

Bánhegyi Péter a 10-11 éves korosztályban kata (formagyakorlat) és küzdelem versenyszámban is indult. Klubtársához hasonlóan szintén két harmadik hellyel zárt. Somogyi Laura az U21-es korcsoportban formagyakorlatban a második helyet szerezte meg. Laura felnevezett a felnőtt korcsoportba is, ahol remek versenyzéssel a dobogó legfelső fokára állhatott. Ezután jött a küzdelem – amire pihenni, rákészülni nem maradt ideje, ugyanis még a formagyakorlatot csinálta, amikor a másik küzdőtéren már szólították kumitéhoz. Ez érződött is a teljesítményén, nem mindig sikerült kellően koncentrálnia, de kemény küzdelemben csak eljutott a döntőig 

 

A fináléban sérülést is szenvedett, végül szoros csatában kikapott, így a dobogó második fokára állhatott fel. – Elégedett vagyok tanítványaim teljesítményével – összegzett Gál Róbert edző. – Bár Lauránál küzdelemben csak hajszálon múlott az arany érem, ami egy kicsit azért bosszantó. A versenyzőink mindent kiadtak magukból, és ez a hozzáállás a fontos. A négy bronz-, két ezüst-, egy aranyérem igazán figyelemre méltó eredmény. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában