Rossz kezdés

2022.04.13. 07:00

Vereség a szezonnyitón: Tatabányán bukott a Crushers amerikaifutball-csapata

Nem kezdte jól a 2022-es divízió I-es amerikafutball-bajnokságot a Szombathelyi Crushers: a szezonnyitón 21-0-ra kikapott a Tatabánya Mustangs vendégeként.

Tóth Gábor

Elkezdődött a bajnokság, vereséggel nyitott a Crushers

Forrás: VN-archív

Fotó: Horváth Balázs

Szeles, hideg időben léptek pályára a csapatok. A szombathelyieknél a bemelegítésnél kiderült, a támadófal kulcsembere, Rozmann Ferenc térdsérüléssel küszködik. Ennek megfelelően akadozó támadójátékkal kezdték a meccset a jó erőt képviselő, komoly terveket szövögető Tatabánya ellen. A védelem azonban tartotta magát, csak az első félidő végén tudott egy touchdownt (TD) értékesíteni a házigazda, majd begyűjtötte az extrapontot is, így 7-0-s vezetéssel vonulhatott pihenőre.

 

 Fordulás után sem változott a játék képe, szombathelyi oldalon nem működött a passzjáték, nem sikerült felépíteni a támadásokat – pedig három irányító is megpróbálta kezébe venni a karmesteri pálcát. Sőt, a harmadik negyed végén ismét jött egy hazai TD, megspékelve az extraponttal (14-0). A negyedik negyedben a Crushersben már több fiatal játékos is lehetőséget kapott. Jól harcolt a felforgatott szombathelyi csapat, de a Tatabánya nem lassított, egy újabb TDvel és extraponttal tett pontot a meccs végére (21-0).

 

 – Nem így terveztük a szezonnyitót, nem játszottunk jól – összegzett Ács Dávid, a Crushers ügyintézője. – A védelmünk még csak-csak működött, támadásban azonban semmi nem akart sikerülni. Ráadásul a védőfalból jó időre kiesik Hasznos Szebasztián is, aki súlyosnak tűnő kézsérülést szenvedett Tatabányán. Kielemezzük a meccset, próbálunk tanulni az elkövetett hibákból – tudunk mi ennél jobban teljesíteni! A harcos hozzáállásra lehet építeni, de a jobb csapatok ellen ez önmagában kevés lesz. A Crushers legközelebb április 30-án lép pályára, a Budapest Titans bajnokesélyes gárdáját fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában