Kézilabda

2022.05.01. 07:00

Az MKC érkezik a kézicsapathoz - Vasárnap 15 órától ismét pályán az SZKKA

A női NB I.-es kézilabda-bajnokság 23. fordulójában vasárnap 15 órától az élmezőnyhöz tartozó Mosonmagyaróvár együttesét fogadja az SZKKA az Arena Savariában.

Sütő Dániel

Szekerczés Lucáéktól extra kell, hogy pontot rabolhassanak hétvégi ellenfelüktől

 A női kézilabda-válogatott mérkőzései alatt sem pihentek a szombathelyiek, akik közül négyen is meghívót kaptak nemzeti együttesükbe. Balog Judit és Liliia Gorilszka az ukrán, Győri Viktória a szlovák felnőtt, Zsákovics Sára pedig a szlovák junior válogatottban bizonyíthatott. – Négy hiányzónk távollétében az alapozási munkákat folytattuk – számolt be Pődör Zoltán, a Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia vezetőedzője. – Ezen a héten pedig már teljes erőbedobással a Mosonmagyaróvárra készültünk. 

Az MKC jelenleg élcsapatnak minősül, nehéz mérkőzésre számítok. Van különbség a két csapat játékosállománya között, egyértelmű, hogy a mérleg nyelve leendő ellenfelünk felé billen. Nekünk viszont minden lehetőségbe kapaszkodnunk kell a szezon vége felé haladva, gyűjtögetnünk kell a pontokat, hiszen a bennmaradásért vívott csata még nem dőlt el. Ugyan nem ez a találkozó lesz az, ahol komoly esélyünk van pontot vagy pontokat gyűjteni, mindenképpen megpróbáljuk majd. Pődör Zoltán információi szerint mosonmagyaróvári oldalon meghatározó játékosok küszködnek sérüléssel, ennek ellenére így is erős kerettel, válogatott szintű kézilabdásokkal tudnak kiállni Szombathelyen.

 – Extra motivációra és küzdőszellemre lesz szükség minden pályára lépő játékosomtól ahhoz, hogy legalább egy pontot itthon tudjunk tartani – hangsúlyozta a tréner. Az elmúlt hetekben kikristályosodott, hogy a bennmaradásért vívott harc az Érd, SZKKA, Vasas trió között dől el. Jelenleg az Érd áll a legkedvezőbb helyzetben 10 ponttal, mögötte az SZKKA 7, a Vasas pedig 6 ponttal áll. A 25. fordulóban az SZKKA az Érdet fogadja, amin sok múlhat, feltéve, ha marad vagy csökken addig a felek közti különbség. Így az is elképzelhető, hogy az utolsó forduló dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában